Dolce & Gabbana, Venedik'te NFT koleksiyonu başlatıyor

Ünlü moda markası Dolce&Gabbana, bir NFT koleksiyonu başlatacağını açıkladı.

Dolce & Gabbana, Venedik'te NFT koleksiyonu başlatıyor

Geride bıraktığımız hafta, 1985 yılında Legnano'da İtalyan tasarımcılar Domenico Dolce ve Stefano Gabbana tarafından kurulan İtalyan lüks moda markası, firmanın takas edilemez bir token (NFT) koleksiyonunu piyasaya sürdüğünü açıkladı. D&G olarak da bilinen Dolce&Gabbana ''DGGenesi'' adlı ilk Alta Moda NFT koleksiyonunu ortaya çıkaracak.

D&G, Alta Moda'dan ilham alan NFT koleksiyonunu ortaya çıkaracak

Tanınmış isim markaları, değiştirilemez token (NFT) devrimine katılmak için kripto piyasasına giriş yapıyor. Topps, Warner Bros, UFC, DeLorean Motor Company, Playboy, MLB, TIME ve USA Today gibi markaların hepsi bu yeni sektöre girdi.

14 Temmuz'da popüler moda markası ve İtalyan lüks moda evi Dolce & Gabbana, kendisinin de NFT çılgınlığına katıldığını açıkladı. D&G, giysi ve parfüm gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip. Fakat bu, firmanın ilk NFT ürünü olacak. 

D&G'nin Collezione Genesi koleksiyonu, Clothia ve Gucci'nin yüksek moda NFT'lerini takip ediyor

Moda dergisi Vogue'dan alınan bir habere göre, D&G NFT koleksiyonunun prömiyeri 28 - 30 Ağustos tarihlerinde İtalya'daki Alta Sartoria ve Alta Gioielleria gösterilerine gerçekleştirilecek. ''Alta moda'' terimi, ''yüksek moda'' anlamına geliyor ve DGGenesi ya da ''Collezione Genesi'' koleksiyonu da bu trendden ilham almışlardır.

D&G, yakın zamanda Christie's müzayede evini kullanarak NFT “Gucci Aria”sını satan öenmli moda markalarından Gucci'yi takip etti.

25 bin dolara satılan Gucci markası NFT ve Gucci Aria NFT'den elde edilen gelir Unicef'e yönlendirilecek. Lüks bir çevrimiçi perakendeci olan Clothia da kısa süre önce yüksek moda elbiselere dayalı bir NFT koleksiyonu duyurmuştu.

Etiketler