Dolar/TL'de yaşanan son gelişmeler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın gerçekleştireceği faiz artırım toplantısından dolar/TL güne 17.9487 TL'den başladı. Aynı zamanda euro güne 18,2514 TL seviyesinde başladı. Tüm piyasaların dikkati bugün açıklanacak olan faiz artırım kararında.

Dolar/TL'de yaşanan son gelişmeler

Bugün TCMB tarafından Şahap Kavcıoğlu önderliğinde gerçekleştirilecek olan para politikası toplantısından önce dolar/TL 17.9487 TL seviyesinden güne başlarken, euro 18,2514 TL seviyesinden başladı.

Tüm piyasanın gözü yurt içinde açıklanacak olan faiz kararında olacak. Beklentiler, TCMB'nin vereceği kararda son toplantılarında da olduğu gibi faiz kararını yüzde 14 seviyesinde tutacağı yönünde. Yurt içinde ve yurt dışında tüm beklentiler faizin aynı kalacağı yönünde. TCMB en son 17 Aralık 2021 tarihinde faiz oranında değişiklik yapmıştı.

Dolar/TL'de yaşanan son gelişmeler - Resim : 1

Dolar/TL üzerinde tahminler yıl sonunda 22 seviyesinde

Fransız bankası olan SocGen, dolar/TL hakkında görüşlerini açıkladı. Türkiye'de enflasyonun ekim ayında zirveye ulaşacağını belirten banka, yıl sonuna kadar dolar/TL seviyesinin 22 olacağını öngörüyor.

Société Générale (SocGen) CEEMEA Baş Baş Stratejisti Marek Drimal,  "TCMB için baz senaryolarının mevcut politikanın en azından gelecek yıl 18 Haziran’da planlanan seçime kadar devam etmesi" ifadesine yer verirken, "Bize göre sağlam turist gelirleri, muhtemelen şu anda, 2022’nin üçüncü çeyreğinde lira üzerindeki baskıları hafifletirken, kredi büyümesini kontrol eden önlemler ve TCMB’nin yükselen rezervleri de kış aylarında liranın kontrolsüz bir değer kaybı yaşamasının önüne geçecektir” sözlerine değindi.

fed

FED'in faiz kararı ne olacak?

FED'in yaptığı açıklamada enflasyon düşene kadar faiz oranlarını artıracağını belirtti. FED yetkilileri tarafından açıklamalarda, düşen enflasyon verilerinin inandırıcı olamadığı ve enflasyon düşene kadar yüksek faiz artırımına devam edileceği vurgulandı. 

Bunlara ek olarak dolar küresel para birimlerinin karşısında güç kazandı ve doların başka para birimlerine karşı değerini ölçen DXY endeksi ise 106.285 seviyesinde 106.685 seviyesine ulaştı. Euro/dolar paritesi 1.016 seviyesine kadar gerilemiş durumda.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.5133
Satış 32.5187
Değişim -0.0307%
Son Değer 32.516
En yüksek 32.5881
En düşük 32.4062
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler