Dolarda kritik bir döneme giriliyor!

Dolarda büyük ralli havası neredeyse bitmiş gibi duruyor... 8.74'e kadar çıkış yapan dolar şu sıralar 8,33 TL fiyatında işlem görüyor.

Dolarda kritik bir döneme giriliyor!

Dolar / TL paritesinde günlerdir yükseliş, dış basından gelen ''Türkiye Cumhuriyeti faiz indirimi yapmaya hazırlanıyor'' haberleri ile devam ediyordu. Bunun sebebi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizlerin yüksek olduğunu bir programda dile getirmesi oldu. Merkez Bankası raporlarında paranın gücünün enflasyona rağmen korunmak için sıkı para politikası izlemeye devam edeceklerini belirtmesinin ardından doların ateşi bir anda sönmüş görünüyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile karşılıklı uçuşların başlatılması noktasında açıklama yaptı. Bakanlık yetkilileri, "Türk meslektaşlarımızla görüşmelerimizde, karşılıklı uçuşların başlamasının öneminde mutabık kaldık" ifadelerini kullanmasının ardından dolar düşüşüne ikinci neden oldu. 

Dolara son darbeyi ise enflasyon ile mücadele kapsamında sıkı para politikasının uygulanması ve esnafa destek programlarının açıklanmasının ardından sert bir düşüş kaydeden dolarda aşağı yönlü seyir devam ediyor. 8,33 desteğine kadar gerileyen doların 8,38'in altında günü kapatması ve düşen kırılımın onaylanması durumunda, kurun 7,92'ye kadar geri çekilmesi ihtimali artıyor. Doların günlük grafikte yükselen kanalı kırmak üzere olduğu görülüyor... destek ve dirençleri ise şu şekilde sıralanıyor.

Destekler: 8,30 - 8,04 - 7,81 - 7,60
Dirençler: 8,39 - 8,60 - 8,74

Dolarda kritik bir döneme giriliyor! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler