Dolar, kuş oldu uçuyor!

Bu ayın başında 8,25 ile yaklaşık 4 ayın dibini gören dolar/TL, son 2 haftadır devam etmekte olan yükseliş hareketi ile 8,70'in üzerine çıktı ve 2,5 ayın zirvesini gördü.

Dolar, kuş oldu uçuyor!

Geçtiğimiz hafta ortasından sonra yapmış olduğu atakla 8,42'lerden 8,65'in üzerini gören dolar/TL, yeni haftanın birinci gününde de yükselişini devam ettiriyor. Sabah saatlerinde 8,64 seviyesinde yatay hareket eden dolar/TL, işlemlerin artmasıyla 8,70'in üzerine tırmandı. Dolar/TL, son olarak temmuz ayının ilk haftasında 8,70'in üzerini görmüştü.

Dolar/TL'de tüm zamanların en yüksek seviyesi 8,8122 ile geçen mayıs ayının son günlerinde görülmüştü.
Dolar/TL, gün içi en yüksek seviye olarak 8,7266'yı gördü. Dolar kuruna paralel bir biçimde yükselişte olan Euro/TL'de 10,2390 gün içi en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti. Saat 10.00 sularında Dolar/TL'de işlemler 8,7080'den; Euro/TL'de 10,2075'den gerçekleştiriliyor.

Piyasanın odağı TCMB ve Fed

Yurt içi piyasalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını bekliyor. Piyasa anketlerine göre, politika faizinin yüzde 19'da sabit tutulması bekleniyor. Küresel piyasalarda bu hafta Fed, Japonya Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararları takip edilecek.

Kavcıoğlu Eylül ayının başında yatırımcılar toplantısında enflasyon oranı üstünde faiz Faiz uygulayacağı tahhütüne atıf yapmamış ve yatırımcılarda faiz artışı yapılmayacağı, indirimlerinin de yaklaştığı kanısı uyandırmıştı. Kavcıoğlu, halka kapalı olan yatırımcı toplantısı sonrası kamuya açık bir konuşmasında TCMB'nin bundan sonra politika faizinden yüksek olan enflasyon oranı yerine politika faizinden yaklaşık 200 baz puan daha aşağıda olan çekirdek enflasyonu izlemeye ağırlık vereceğini ifade etmişti.

Etiketler