Dolar dün gece hafta kapanışında rekor tazeledi

Merkez Bankası'nın üç yöneticisinin görevden alınmasının ardından zirveye tırmanan dolar, gece saatlerinde 9,27'nin de üzerini gördü.

Dolar dün gece hafta kapanışında rekor tazeledi

Merkez Bankası'nda 2 başkan yardımcısı ve 1 Para Politikası Kurulu (PPK) üyesinin görevden alınmasının ardından yükselişe geçen Dolar / TL bu sabah 9,2422 seviyesine çıkarak rekor tazelemişti.

Kur, gece saatlerinde yeniden yükseliş atığına geçerek, 9,27960 seviyesine kadar yükseldi. Aynı saatlerde Euro'da 10,76873 seviyesine kadar çıktı.

Dolar / TL'de hareketlilik ve para politikası tavrının bu ay Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faiz kararıyla birlikte daha yön alacağa benziyor.

Dolar / TL'ye Teknik Bakış

Dolar dün gece hafta kapanışında rekor tazeledi - Resim : 1

Dolar / TL'de sular durulmadan yukarı yönlü devam ediyor... 1 Doların 9.26 TL olduğunu ve hâlâ faiz indiriminin gündemde olduğu düşünülürse her ne trend tepesinde olmasına karşılık yukarı yönlü hareketlerine devam edebilme olasılığı hala mümkün.

Dolar / TL'de destekler yukarıdaki grafikte yer alıyor öncelikle regresyon kanalı içine girmesi gereken paritede sıralı desteklerin altında kapanması halinde 7.60 ihtimali orta uzun vadede göze çarpıyor.

Etiketler