Dogecoin zirvede yer aldı!

Son zamanlarda yapılan birçok araştırmaya konu olan internet ortamındaki kripto para aramaları, yeni analizler vermeye devam ediyor. Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Shiba Inu, Cardano, Lithium Coin...

Dogecoin zirvede yer aldı!

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, Amerika Birleşik Devletleri’nde online olarak en çok aranan kripto para birimleri arasında, Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB)’in hala çok popüler olduğunu ortaya koydu.

Yapılan son araştırmalar neticesinde Amerika Birleşik Devletleri'nde internet üzerinden en çok araştırılan kripto para birimleri bir kez daha takipçilerini heyecanlandırdı. Dikkat çeken bir başka detay ise son yapılan araştırma doğrultusunda Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB)’in Amerika sınırları içinde hala popülerliklerini koruduğu ve ilgi toplamaya devam ettiği oldu.

Dogecoin listenin başında!

Coin Insider çatısı altında yürütülen ve Google Trends verilerinden faydalanılarak oluşturulan son araştırmada, köpek temasıyla ilk günden bugüne göz önünde olan meme coin Dogecoin (DOGE); Illinois, Hawaii, New Jersey ve Florida da dahil olmak üzere 23 eyalette en çok aranan coin olma özelliğini taşıdı. Dogecoin gibi bir başka meme coin olan Shiba Inu (SHIB) da New York, Texas, California ve Nevada'nın da içinde bulunduğu yedi eyalet grubu tarafından en çok aranan dördücü kripto para birimi olarak gözüktü.

Yapılan araştırmalar neticesinde kripto para birimlerinin atası olarak kabul edilen Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE)'in ardından ikinci oldu. Google tarafından yapılan araştırmalarda Bitcoin'in nasıl kullanılacağı en çok tık alan içerikler olurken, Ethereum (ETH) ise Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde en çok aranan üçüncü coin oldu. Listede yer alan en popüler coinlere ise Cardano (ADA) ve Lithium Coin (LITH) de katıldı.

Yapılan araştırmalar hakkında düşüncelerini ifade eden bir Coin Insider sözcüsü, "Bu çalışma, Dogecoin (DOGE)’in internetteki en popüler kripto para birimi olarak Bitcoin’i geride bırakmasıyla, yatırımların ABD genelinde nereden geldiğine dair inanılmaz bir fikir sunuyor. Dünya çapında 6.500’den fazla kripto para birimi mevcutken, değer açısından ilk 10’da yer almayan kripto para birimlerinin hala en çok arananlar olduğunu görmek büyüleyici" dedi.

Sonuç olarak yapılan araştırmaların ışığında hala popüler ve zirvede yer alan kripto para birimlerinin kullanıcılar tarafından gözde olduğu görüldü.