Dogecoin güncel durum! Yön yukarı mı?

Dogecoin, piyasa değeri bakımından en büyük meme coin. Zaman zaman çok sert hamleler yapan Dogecoin, bir süredir yatay seyir halinde. Bu yatay çizgiyi bozması an meselesi olabilir.

Dogecoin güncel durum! Yön yukarı mı?

Dogecoin, dünyada ve ülkemizde çok popüler bir coin. Meme coin diye adlandırılan mizahi coinlerin arasında en büyük coin olma özelliğini taşıyor. Öyle ki, bu popülerliği onu 19,3 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştırmış ve piyasanın en büyük 11. coini haline getirmiştir.

Dogecoin için gidişat nasıl?

Yaptığı sert hareketlerle çoğu zaman gündeme gelen Dogecoin, 5 Nisan tarihinden bu yana yatay bir çizgide hareket ediyor. Dogecoin yatırımcıları ve destekçileri de bu duruma çok alışık değil gibi gözüküyor. Dogecoin, şu an 0,14 dolardan işlem görüyor. En son 5 Nisan’da 0,17 dolara ulaşmıştı, fakat ardından düşüşe geçerek 0.15 bandına düştü ve 10 gündür bu bantta seyrediyor. Dogecoin, en son dün bir hamle yaptı 0,16’ya değdi fakat direnci aşamayarak tekrar 0.14’e düştü.

Dogecoin yükselişlerinde bildiğimiz gibi Elon Musk, büyük rol oynamakta. Yine ondan bir twit bekleniyordu. Beklenen de oldu fakat bu durum Dogecoin fiyatına etki etmedi. Bu zaten beklenen bir durumdu diyebiliriz. Piyasada bu tür olaylar bir süre etki gösterir, fakat bir süre sonra etkisini kaybeder.

Dogecoin yükselecek mi?

Piyasadan bağımsız, sert hareketleriyle ünlenen ve yatırımcılarının gönlünde taht kuran Dogecoin, son zamanlara baktığımızda Bitcoin’le birlikte hareket ediyor gibi gözüküyor. Bu durum Dogecoin’i sevenleri üzüyor. Çünkü onlar için Dogecoin, her zaman sert hareketler yapan ve piyasaya rest çeken bir coin olmuştur.

Bitcoin’de yukarı yönlü bir hareket başlaması halinde Dogecoin’de yukarı yönlü hareket edecektir. Güncel veriler bunu göstermektedir. Doge için ilk direnç seviyesi 0,17’dir. Bu hafta bu seviyeyi bir kere test etmişti ve kıramamıştı. 0,17 hacimli bir şekilde kırıldığı taktirde sıradaki hedef 0,20 dolar olabilir.

Bitcoin’de ve piyasada olası bir düşüş halinde Dogecoin’in de düşmesini bekleyebiliriz. Doge için şu an en güçlü destek değeri 0,14 gibi gözüküyor. Bu destek seviyesi kırılırsa bir sonraki destek seviyesi 0,11 seviyesi olacaktır. Bundan sonra ise 0,10 seviyesi psikolojik destek olarak nitelendirilebilir.

DOGETRY:BNN Dogecoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 1.72
En yüksek 1.776
En düşük 1.71
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler