Doğalgaz krizi Türkiye’ye gelecek mi?

Hazine ve Maliye Bakan yardımcısı Mahmut Gürcan'dan beklenen açıklama sonunda geldi. Vatandaşlar; "Türkiye’de de Avrupa gibi doğal gaz problemi yaşanacak mı?" soruların cevaplarını ararken Bakan Gürcan vatandaşların imdadına yetişti.

Doğalgaz krizi Türkiye’ye gelecek mi?

Hazine ve Maliye Bakan yardımcısı olan Mahmut Gürcan; “Salgın dönemi kapsamında küresel ölçekte zarar görmüş olan turizm sektöründe Türkiye’nin tüm dünya ortalamasının üzerinde bir toparlanma hızını gösterdiğini dile getirerek; bu yıl turizm gelirinin toplam 35 milyar dolar ziyaretçi sayısının ise toplamda 45 milyon kişi olması beklentilerimiz arasında.” sözlerini dile getirdi. Hazine ve Maliye Bakan yardımcısı olan Mahmut Gürcan, Rusya ve Ukrayna krizinden kaynaklı doğalgaz ile ilgili bütün Avrupa’da çok büyük bir endişe havası olduğunu aktararak Türkiye’de doğalgaz ile ilgili herhangi bir kriz beklenmediğini konuşmalarına ekledi.

Küçükçekmece’de doğalgaz krizi için toplantı düzenlendi

Ak Parti İstanbul il ekonomi işleri başkanlığı kapsamında gerçekleştirilmiş olan ekonomi buluşmalarında bu ay içerisinde Küçükçekmece’de iş adamları ile bir araya gelindi. Program doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakan yardımcısı olan Mahmut Gürcan Küçükçekmece sanayicileri ve iş adamları ile buluşma düzenledi. Burada konut kredisi, yeni vergi düzenlemeleri, enflasyon ile mücadele başta olmak üzere pek çok farklı konu hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı.

Doğalgaz krizi Türkiye’ye gelecek mi?

Toplantıda tüm detaylara yer verildi

Kur korumalı olan mevduat hesaplarına yönelik devam eden güncel ekonomik gelişmeler ve başvurulara ilişkin sunum da gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Bakan yardımcısı Gürcan, sanayi üretim doğrultusunda kapasite kullanım ve endeksin oranının gayet iyi bir durumda olduğunu ve sürekli yükseldiğini aktardı. Bakan yardımcısı olan Gürcan; “Şu anda Türkiye’de toplam sanayi kapasite kullanım oranının yüzdelik olarak 77.9 seviyelerinde. Hizmet ciro endeksinin ise yukarı doğru hareket halinde olmasından dolayı yüzdelik 73.5’lik bir durumda.” sözlerini aktardı. Bakan yardımcısı sayın Gürcan salgın dönemi kapsamında küresel ölçekte zarar görmüş olan turizm sektöründe de dünya ortalamasının bir hayli üzerinde bir toparlama hızı gösterdiğini, Türkiye turizm toplam ziyaretçi ve gelir sayısında ortalama olarak bu yılki beklenenin 35 milyar dolar gelir alacağını hesaplanan ziyaretçi sayısında ise toplamda 45 milyon kişi olmasını beklediklerini aktardı.

Etiketler