Doğal gaz zirveden düşse de yüzde 4'e yakın artış gösterdi

Yüksek talep ve stok endişeleri ile rekor seviyelere çıkan doğal gaz, zirveden bir miktar gerilese de yüksek düzeylerde işlem görüyor.

Doğal gaz zirveden düşse de yüzde 4'e yakın artış gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarıyla 6,52 dolarlık zirveden hafif düşen doğal gaz, bugün yine en çok artan emtia konumunda bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta 6,52 dolarla rekor kıran doğal gaz vadeli işlemleri, bugün yüzde 4'e yakın kazançla en fazla artan emtia olarak ön plana çıkıyor. Cuma günü en son 5,60 dolardan fiyatlanan doğal gaz, 11 Ekim seansına 5,70 dolarla başladı.

Türkiye saatiyle 12.24'te yüzde 3,8 pozitif işlem gören doğal gazın gün içi hareket aralığı 5,66 - 5,79 dolar olarak gerçekleşti.

O dakikalarda en çok artan emtia olarak ilk sırada yer aldı. Doğal gazdan sonra en fazla artanlar paladyum, ham petrol, kalorifer yakıtı ve benzin oldu.

Son veriler ışığında aylık kazancı yüzde 16,5 olan doğal gaz bir yılda yüzde 109 artış gösterdi. Doğal gaz CFD'sinin 6,52 dolarlık zirveden çekilmesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarıyla yönlendirdi.

Putin, Çarşamba günü Gazprom'un Ukrayna üzerinden Avrupa'ya daha fazla gaz göndereceğini söyleyerek ülkesinin, endüstriyel faaliyeti frenlemek ve enflasyonu yükseltmekte tehdit eden artan küresel enerji fiyatlarını istikrara kavuşturmaya hazır olduğunu belirtmişti.

Artan fiyatlar için “spekülatif çılgınlık” ifadelerine yer almıştı.

Etiketler