DİTAŞ ISO-50001 almaya hak kazandı

Otomotiv sektöründe kendi alanında uluslararası standardizasyonu öngören ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi'ni almaya hak kazandı.

DİTAŞ ISO-50001 almaya hak kazandı

Otomotiv sanayine nitelikli, teknolojik ve yenilikçi direksiyon ve süspansiyon sistem parçaları sunan DİTAŞ, paydaşları için değer yaratıp müşteri memnuniyetini ilk planda tutmanın beraberinde, enerji kullanımında verimliliğin artırılmasına dair adımlar atmaya devam ediyor. DİTAŞ, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda; global ölçekte enerji mevzuatına uyumun sistematikleştirilmesi ve enerji verimliliğinin artırılmasına katkı sağlanması hedefleriyle global standardizasyonu öngören ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi'ni almaya hak kazandı.

Kendi Alanında ISO 50001 Belgesine Sahip Tek Şirket


DİTAŞ, orijinal ekipman pazarı standartlarına uygun, yüksek nitelikli ürünleri, tasarım yetkinliği, sürdürülebilirlik süreçleri, entegre tesisleri ve deneyimiyle senelerdir öncülüğünü koruyor. Enerji kullanımının azaltılarak, tasarrufun sağlanması, karbon ayak izinin küçülmesine ve doğal çevrenin korunmasına katkıda bulunan ISO 50001 Belgesi'ni almaya hak kazanan DİTAŞ, kendi alanında da bu belgeye sahip tek şirket olma özelliğine sahip.

Kuruluşların enerji politikalarını belirlemesi, enerji yönetim sisteminin performansını değerlendirerek iyileştirmelerin yapılmasını esas alan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, çevrenin korunması, kaynakların etkin kullanımı ve enerji politikalarının resmiyet kazanmasını sağlıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran DİTAŞ Genel Müdürü Osman Sever, DİTAŞ olarak, BM'nin kalkınma hedefleri, Doğan Holding Değerleri ve DİTAŞ hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini, geleceğe yatırım için çevresel etkiyi en aza indirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çevre politikaları kapsamında enerji ve sera gazı yönetimi, atık yönetimi, su yönetimi ve biyoçeşitlilik konularına odaklandıklarını belirten Osman Sever, bu gayeyle çalışmalarını yürüttüklerini, çevre, kalite ve enerji sertifikaları ile de belgelemeyi amaçladıklarını kaydetti. İklim değişikliği ve pandemi şartları gibi çevresel krizlerin artmasının yeşil dönüşüm sürecinde hızlı aksiyon almalarına neden olduğunu ileten Osman Sever, 24 ay içerisinde alınması öngörülen belge için gerekli çalışmaların yapılarak 6 ay içerisinde almaya hak kazandıklarını belirtti.

DITAS DITAS DOGAN YEDEK PARCA IMALAT VE TEKNIK A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 21.56
Satış 21.58
Değişim -1.7%
Son Değer 21.58
En yüksek 24.16
En düşük 21.56
Haftalık Değişim 1.8885%
Aylık Değişim -9.0219%
Yıllık Değişim 46.0081%
Etiketler