Dev Transfer Ayağının Tozuyla İlk Maçına Çıktı! Taraftarlar Mest Oldu

Geçtiğimiz günlerde Everton’dan Beşiktaş’a satın alma opsiyonu ile birlikte 1 yıllığına kiralanan Dele Alli 29/08/2022 günü Beşiktaş’ın kendi sahası olan Vodafone Park Stadında Spor Toto Süper Lig’de alt sıralarda bulunan Demir Grup Sivasspor ile saat 21:45’te başlayan müsabakada karşı karşıya geldi

Dev Transfer Ayağının Tozuyla İlk Maçına Çıktı! Taraftarlar Mest Oldu

Geçtiğimiz günlerde Everton’dan Beşiktaş’a satın alma opsiyonu ile birlikte 1 yıllığına kiralanan Dele Alli 29/08/2022 günü Beşiktaş’ın kendi sahası olan Vodafone Park Stadında Spor Toto Süper Lig’de alt sıralarda bulunan Demir Grup Sivasspor ile saat 21:45’te başlayan müsabakada karşı karşıya geldi. Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Valerien İsmael tarafından ilk 11 oyuncusu olarak ayağının tozuyla ilk maçına çıktı.

Dev Transfer Ayağının Tozuyla İlk Maçına Çıktı! Taraftarlar Mest Oldu - Resim : 1

Beşiktaş taraftarının, adı transfer söylentilerinde geçen ve transfer sürecinde büyük heyecanla beklediği Dele Alli taraftarlarla kısa sürede büyük bir bağ kurup ilk maçında büyük bir sevgiyle karşılandı.

Çok Dikkat Çekti

Takım arkadaşlarıyla gösterdiği uyum ilk maçı olmasına rağmen dikkat çekti.

Yaklaşık 80 dakika oyunda kalan ve yerini Demir Grup Sivasspor’dan yeni transfer edilen Kerem Atakan Kesgin’e bırakan Dele Alli oyunda kaldığı süre boyunca arkadaşlarıyla olan pas uyumu, attığı çalımlar ve ara paslarıyla taraftarlarda etkili bir izlenim bıraktı.

Dele Alli transferinin ilk gününden itibaren Beşiktaş Takımı’nda daha önceki takımlardan arkadaşları olan Georges Kevin N’koudou ve Gedson Fernandes ile kulübe hızlı bir adaptasyon sağladı.

Geldiği ilk gün Georges Kevin N’koudou ile birlikte yemeğe çıktı.

 Dev Transfer Ayağının Tozuyla İlk Maçına Çıktı! Taraftarlar Mest Oldu - Resim : 2

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien İsmael Dele Alli’nin kalitesi ve oyunculuğuna güvendiği için onunla transfer sürecinde bir görüşme gerçekleştirerek Demir grup Sivasspor karşısında ona güvendiğini ve ilk 11’de başlatacağını belirtti.

DELE ALLİ KİMDİR?

Nijerya asıllı İngiliz futbolcu Dele Alli 11/04/1996 doğumlu, Milton Keynes’te doğup büyüyen orta saha pozisyonunda oynayan yıldız futbolcudur.

DAHA ÖNCE NERELERDE OYNADI?

11 yaşında doğup büyüdüğü Milton Keynes’in genç takımı olan Milton Keynes Dons takımına girdi.

5 yıl sonra 2012-2013 sezonunda A takımına geçiş yaptı.

Etkili performanslar ve güzel oyunculuk sergileyen Dele Alli bir sezon sonra 2014-2015 sezonunda yaklaşık 6 milyon 500 bin Euro karşılığında İngiliz Ekibi Tottenham’a transfer oldu ancak Milton Keynes Dons’ta kiralık olarak oynamaya devam etti.

Sezonun bitimiyle Tottenham’a transfer oldu. Yaklaşık 6 yıl burada forma giyen Dele Alli 2021-2022 sezonunda bedelsiz olarak Everton’a transfer oldu.

1 yıl sonra 2022-2023 sezonunda satın alma opsiyonuyla kiralık olarak Beşiktaş’a transfer oldu.

DELE ALLİ’NİN PİYASA DEĞERİ

Şu sıralar piyasa değeri 16 milyon Euro seviyelerinde olan İngiliz yıldız futbolcu bundan yaklaşık 3 sezon önce piyasa değeri 100 milyon Euro’ları gördü.

Beşiktaş ise Dele Alli’yi kiralamak için Everton’a kiralama bedeli ödemedi.

Satın alma opsiyonu Beşiktaş’ta bulunan Dele Alli’nin satın alma opsiyonu Ocak ayı için 6, sezon sonu için ise 8 milyon Euro...