Dev şirketten olay iddia FED 4 kez faiz artıracak!

Goldman Sachs ekonomisti hazırladığı raporda FED'den tam 4 kere faiz artırımı kararı bekliyor. FED ne zaman faiz artıracak?

Dev şirketten olay iddia FED 4 kez faiz artıracak!

Goldman Sach şirketinin ekonomisti FED'in bu yıl tam 4 kez faiz artıracağını iddia etti. FED'in bilanço olarak küçültmeye hazırlandığını söyleyen Hatzius, Temmuz 2022 tarihinden itibaren bilançoda küçültmeye gideceğine inanıyor. 

Hatzius yayınladığı raporda, FED tutanaklarından bahsederken, tutanaklarda normalleşme çalışmalarının daha hızlı olacağını düşündüğünü söyledi. Hatzius, hızlı normalleşmeye gitmek isteyen FED'in bilanço küçültmesine giderken faiz artımı yoluna başvuracağını düşünüyor.

FED Ne Zaman Faiz Artıracak? İşte Tarihler...

FED'in ne zaman faiz artıracağı ile ilgili de fikirlerini rapor vasıtasıyla yayınlayan Hatzius, Fed faiz artırımını Mart, Haziran, Eylül ve Aralık'ta gerçekleştireceğine inanıyor. FED'in bilançosunu küçültmeye başlamasının ardından ilk önce 25 baz puanlık bir artışı yetmemesi durumunda da kademeli olarak daha güçlü artışlar yapabileceğini iddia etti.

Hatzius, FED'in faiz artımını sıklaştırmasının dolarda güç kazanımını sağlayacağına inanıyor. Bu da altın fiyatlarında haliyle bir düşüş yaratacağı için piyasada nispeten yüksek riskin olduğundan bahsediyor. 

Etiketler