Deniz yolu taşımacılığına destek verilecek! Yüzleri güldürecek haber verildi

Türkiye’nin deniz yolu taşımacılığı için yeni destekler vereceği belirtiliyor. Türkiye limanları ile farklı ülke limanları arasında gerçekleşecek olan taşımacılığı kapsayan destek kapsamında kapasitelerin %50 arttırılması gündeme geldi.

Deniz yolu taşımacılığına destek verilecek! Yüzleri güldürecek haber verildi

Deniz yolu taşımacılığının popüler hale gelmesiyle birlikte Türkiye’nin bu alanda teşvikleri sürüyor. Belirli ticaret gemileriyle sefer yapacak olan şirketlere finansman alanında destek sağlanacak. Kapasitesini %50 oranında arttırmayı başaran şirketlere bu alanda yapacakları seferler için destek sağlanacağı bilgisi bulunuyor. Birçok firmayı yakından ilgilendiren destek primleri ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından liste şeklinde internet ortamında duyuruldu.

Deniz yolu taşımacılığına destek verilecek

Deniz yolu taşımacılık destekleri listesi

Deniz yolu taşımacılığında verilecek desteklerin tutarları da belli oldu. Buna göre Ro-Ro gemileri ile ticari sefer düzenleyecek olan gemilerin katettiği her 10 mil için 2 dolar ödeme yapılacağı belirtildi. Türk bayraklı Rp-Pax gemilerinin donatanlarına yapılacak olan ödeme ise her 10 mil için dorse başında 3 dolar olarak gerçekleştirilecek.


Kısa mesafelerde ticari faaliyet gösterecek olan gemilerde ise teşvik priminin türü değişiyor. Mil yerine dorse başına ödeme yapılacak olan şirketlere yük başına 20 dolar destek verilecek. Bu destekler sayesinde deniz yolu ticaretinin arttırılması ve bu alandaki Pazar payının diğer ülkelerdeki orana yaklaştırılması hedefleniyor. Teşvik sayesinde istihdamların da yapılması beklenirken ilerleyen dönemde yeni teşviklerin açıklanması muhtemel beklentiler arasında yer alıyor.

Etiketler