Borsa İstanbul'da 3 hisseye tedbir kararı

Borsa İstanbul kısa süre önce 3 hisse ile alakalı kararını açıkladı. Yapılan açıklamada 3 borsaya tedbir kararı alındığı doğrulandı.

Borsa İstanbul'da 3 hisseye tedbir kararı

Borsa İstanbul kısa süre önce çok önemli bir karar aldı. Demisaş Döküm, Galatasaray Sportif ve Odaş Elektrik hisselerinde açığa satışlar ve kredili işlem yasağı uygulama kararı geldi.
Bu konuyla alakalı resmi bir duyuru da yapıldı BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Konuyla alakalı kısa süre önce bir açıklama gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada Demisaş Döküm (#DMSAS), Galatasaray Sportif (#GSRAY) ve Odaş Elektrik (#ODAS) payları 16.08.2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 15.09.2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbirleri olacağını resmi olarak duyurdu. konuyla alakalı yapılan diğer açıklamalar ise;

3 hissede tedbir kararı alındı!
VBTS kapsamında bir takım tedbirler getirildi. VBTS işlem gördüğü pazar ve platformlardaki işlem kuralları pazar değişim ya da diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilmektedir. VBTS tedbirleri ve düzenlemeler gereği kararlar uygulamaya alınan işlemlerde gerçekleşecektir. Bu nedenle tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam edecektir.

Etiketler