Demir cevheri stoklardaki artış fiyatlara nasıl yansıdı?

Demir cevheri fiyatları ne kadar oldu, demir cevheri 2022'de ne olacak, demir cevheri fiyatları neden düşüyor? Demir cevherinde stokların artması fiyatlara da yansıdı.

Demir cevheri stoklardaki artış fiyatlara nasıl yansıdı?

Demir cevheri fiyatları ne kadar oldu, demir cevheri 2022'de ne olacak, demir cevheri fiyatları neden düşüyor? Yatırımcıların odağında bu sorular yer alırken demir cevherinde stokların artması fiyatlara da yansıdı.

Demir cevheri vadeli işlemlerinde fiyatlar, Çin'de artan stokların altı hafta boyunca devam eden rallinin hızını kesmesiyle beraber ikinci günde de düşmeye devam etti. 

Demir cevheri stoklardaki artış fiyatlara nasıl yansıdı?

Shanghai SteelHome E-Commerce verilerine göre, Çin limanlarındaki stoklar, Brezilya'dan gelen demir cevheri miktarının geçtiğimiz hafta rekor düzeye yükselmesinin ardından üç yıldan uzun bir sürenin en yüksek düzeyine ulaştı. Bu hareket, kasım ayında 13 ayın zirvesine ulaşan Çin'in demir ihracatında yıl sonuna doğru görülen sıçrama ile beraber gerçekleşti. Kur yükü izleme firması DBX Commodities, hem Avustralya hem de Brezilya'nın aralık ayında sevkiyat artırmasını bekliyor.

Bu iki tedarikçi haricinde Çin'e diğer ülkelerden gelen demir miktarı, araştırma şirketi Mysteel'e göre, bu çeyrek şu ana kadar yüzde 11 oranında artış kaydetti. Şirket tarafından hazırlanan notta, arz ve talep arasındaki farkın artmakta olduğunu vurguladı. 

Fakat demir cevheri vadelileri Singapur'da, Çinli yetkililerin bu hafta gayrimenkul sektörünü ve ekonomiyi desteklemeye ilişkin adımlarından sonra mayıs ayından beri en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Fiyatlar 10 Kasım tarihinden bu yana, talebin iyileşeceğine yönelik beklentilerin etkisiyle yaklaşık yüzde 50 oranında artış kaydetti.

Demir cevheri Singapur'da yüzde 1,4 düşüşle ton başına 124 dolara düştü ve bu hafta yüzde 3,4 oranında yükseldi. Fiyatlar Çin'in Dalian piyasasında yükselirken, Şanghay piyasasında betonarme demiri ve sıcak haddelenmiş rulo fiyatları da yukarı yönde hareket etti. 

Etiketler