Demir cevheri son ayların en düşük seviyesinde

Demir cevheri haftanın ilk işlem gününe yüzde 12 seviyesinde değer kaybederek başladı. Temmuz ayının ortasından beri düşüşüne devam eden demir cevheri, son 10 ayın en düşük seviyesinde.

Demir cevheri son ayların en düşük seviyesinde

Çin'de yaşanan son pandemi kısıtlamasının ardından ekonominin toparlanamayacağı endişesi ile demir cevheri değer kaybetmeye devam ediyor. Demir cevheri son 10 ayın en düşük seviyesinde kaydedildi.

Bununla beraber çelik üretiminde kullanılan ham madde, bir önceki günü yüzde 5,1 seviyesinde düşüş ile kapatırken Cuma günü ton başına 94 doların altına gerilediği görüldü. Hafta başlangıcında yüzde 12 seviyesinde değer kaybeden demir cevheri, son 10 ayın en düşük seviyesine geliş durumda.

demir cevheri fiyatları düşüyor,

Demir cevherinde talep düşüyor

Çin'in Eylül ve Ekim aylarında en yoğun olduğu inşaat sezonuna denk gelen Chengdu mega kentinde kapanma kararı, büyük ölçüde olumsuz etkiledi. Uzmanlar, ülkenin inşaatçılarının 2008 mali krizinden bu zamana kadar en kötü ilk yarı yıl kazançlarını açıkladıktan sonra emlak piyasasında canlanmanın tekrar yaşanacağını ve çelik fiyatlarının taban olmasını bekliyorlardı.

demir cevheri

Öte yandan Çin'de çelik talebi, yine gündem olan salgın vakalarının ne kadar çabuk ortadan kaldırabileceği ve pandeminin ticari faaliyetlere ne kadar sert yansıyacağı ile belli olacak. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler