Delta varyantında 3 kat artış!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir haftada Delta varyantı vaka sayısının 284'ten 750'ye çıktığını açıkladı.

Delta varyantında 3 kat artış!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

36 ilde Delta varyantı görülürken Bakan Koca, "Son bir haftaya baktığımızda özellikle düşmesi gereken vakanın düşmediğini, yüzde 20'lere yakın bir artışın olduğunu görüyoruz" dedi.

Aşının ikna yöntemi dışında bir yöntemle yapılmasını doğru bulmuyoruz!

Aşılama sürecinde herhangi bir mecburiyet veya yaptırım düşüncesinin gündemlerinde olmayacağını belirten Sağlık Bakanı Koca, ama teşvik için çalışmaların devam ettiğini söyledi ve şöyle devam etti, "Şu an gündemimizde mecburi olarak kamu olarak bir mecburiyeti gündemimize almak istemiyoruz. Daha çok vatandaşımızı ikna etme yöntemini kullanmak istiyoruz. Gerektiğinde ayağına gitme olmak üzere her yöntemi denemek istiyoruz. Bunu da sahada yaygın bir biçimde zaten yapıyoruz. Her geçen gün artıyor. Doğu ve güneydoğuda oranların düşük olduğunu görüyorsunuz ama giderek oralarda da bir artışın olduğunu görüyoruz. Hakkari'de örneğin şu anda yüzde 50'lilere gelmiş oldu. Şırnak'ta yüzde 40'a gelmiş oldu. Ardahan'da yüzde 50'lerde olduğunu görüyoruz. Kars'ta benzer şekilde. Adıyaman'da yüzde 50'ye yakın. Vatandaşı ikna etme dışında bir yaptırımla aşı yapmak istemiyoruz. Özel sektör yapabilir mi, o bizim dışımızda. İkna dışında bir yöntemle yapılmasının doğru olmadığı kanaatindeyiz" diye konuştu.

DELTA VARYANTI SAYISI 750'LERİ BULDU

Sağlık Bakanı Koca, en az bir doz aşısını yaptırmış olan 18 yaş ve üzeri olarak tanımlanan yaş gruplarında aşılama oranlarının  yüzde 70'lerde  olmasını amaçladıklarını, şu an ise bu rakamın sadece yüzde 61'leri bulduğunu dile getirdi.

Delta virüsüne ilişkin son durum sorulan Bakan Koca, "Delta sayıları ülkemizde giderek artıyor, dünyada arttığı gibi. Şu an delta virüsü sayısı 750'leri buldu, görülen il sayısı da 36'ya çıktı. Delta plus ise 3 ilde 3 vaka oldu." diye konuştu.

Etiketler