Dar gelirli vatandaşlara özel 1.500 TL kira yardımı! E-devlet üzerinden başvuru...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara kira yardımı yapılacağı açıklandı. 1.500 TL’ye kadar kira yardımı almak için e-devlet üzerinden başvurular açıldı. Peki, kira yardımı başvuru şartları nelerdir? Kimler, devletten kira yardımı alabilir? İşte detaylar…

Dar gelirli vatandaşlara özel 1.500 TL kira yardımı! E-devlet üzerinden başvuru...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde dar gelirli vatandaşları desteklemeye devam ediyor. Gıda ve nakit yardımlarının yanı sıra kira yardımı da yapılıyor. Özellikle, pandemi döneminde yoğun ilgi gören kira yardımı için binlerce kişi başvuruda bulunuyor. Konut fiyatlarındaki yükseliş kira fiyatlarına da yansımıştı. Başta İstanbul olmak üzere ülkemizdeki farklı illerde kira fiyatları yüzde 50 ila 80 oranında zamlandı. Fahiş kira zamlarını önlemek amacıyla Ak Parti hükümeti yüzde 25 zam uygulamasını getirmek zorunda kaldı. Lakin, tüm kısıtlamalara rağmen kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilemediği belirlendi. Özellikle gelir durumu fakirlik sınırının altında bulunan vatandaşların durumu devletin harekete geçmesine neden oldu. ABD’de olduğu gibi ‘’evsizler’’ sorununun gündeme geldiği bu süreçte, devletin sunduğu kira yardımı dar gelirli vatandaşın imdadına yetişti. 

Dar gelirli vatandaşlara özel 1.500 TL kira yardımı! E-devlet üzerinden başvuru... - Resim : 1
Kira yardımı başvuru şartları nelerdir?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kira yardımı için e-devlet sistemi üzerinden başvurular alınmaya başladı. E-devlete T.C. kimlik numarası ve şifreyle giriş yaptıktan sonra ilgili bakanlığı sosyal yardım hizmetleri başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri üzerinden veya Kaymakamlıklar aracılığı ile kira yardımı başvuru formuna ulaşabilirsiniz. Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşı olma şartı bulunuyor. Ayrıca, mavi kart sahipleri de kira yardımı alabiliyor. Kira yardımı için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaydının olmaması gerekiyor. Sigortalı çalışanların kira yardımı talebi karşılanmıyor. Aynı zamanda emekli aylığı, yetim ve dul aylığı alanlar, sabit geliri bulunan vatandaşlar içinde kira yardımı sunulmamaktadır.

1.500 TL kira yardımı alma hakkı kimlere verilir?

Kira yardımı kişiye özel olarak verilmez, hane halkına verilmektedir. Bu yüzden hane içerisinde yaşayan herhangi birinin sigortalı olmaması talep edilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından yardım almaya ihtiyaç duyduğunuzun tespit edilmesi gerekir. Kira yardımı 12 aylık bir dönemi kapsamaktadır. PTT şubelerine her ayın 15’inde yardım parası yatırılır. Hane halkı içerisinden bir kişinin sabit gelir elde etmesi halinde ise kira yardımı kesintisi uygulanır.