Cumhurbaşkanı'nın duyurduğu istihdam desteğinin detayları belli oldu!

Gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ortaya atılan yeni istihdam planının detayları gün yüzüne çıktı! İşte yeni istihdam planına yönelik detaylar...

Cumhurbaşkanı'nın duyurduğu istihdam desteğinin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde açıklanan yeni istihdam desteğinin detayları gelmeye başladı. Gelen detaylarda dikkat çekenler ise: İstihdam desteği verilmesi planlanan işbaşı eğitim programlarında işverenlerin minimum 5 sigortalı çalışana iş vermiş olması gerekliliği yer aldı. Program kapsamında yer alacak katılanların ise minimum yüzde 70'inin 60 günden az olmamak kaydıyla program süresinin en az üç katı kadar istihdam taahhüdünde bulunma zorunluluğunda bulunuldu.

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde öne çıkarılan yeni istihdam desteği paketi, mevcut istihdam düzenlerinin üstüne istihdam sağlamaya yönelik işverenler özelinde geldi. Alınan yeni bilgiler doğrultusunda işe alınan her işçinin 3 veya 6 ay boyunca sigorta giderlerinin ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının karşılayacağı belirtildi. Alınan yeni destek kararlarıyla yeni işe girecek kişilerin bir ila iki yıllık istihdam garantisine sahip olması bekleniyor.

İŞKUR'a kayıtlı olmak gerekecek!

Atılan yeni adımların ardından Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR) alınan bilgiye göre işbaşı eğitim programıyla işe giren kişilere, gerek istihdam sağlanması, gerekse deneyim kazandırılması hedefleniyor. Katılımcı olarak yer almak içinse İŞKUR'a kayıtlı olmak, 15 yaşının tamamlamış olmak, işverenle birinci veyahut ikinci dereceden akraba olmamak, emekli olmamak, programda dahil olacağı kurumlar tarafından bir yıl içerisinde sigorta ödemesi almamak ve ekstra olarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanma gereksinimleri yer alıyor.

Tüm bu gelişmeler neticesinde programa dahil olmak isteyen işverenler aynı ilde ve aynı vergi numarası altında yer alan iş yerlerinde çalıştırdıkları sigortalı sayılarının yüzde 30'una kadar katılımcı artırımı talep edebilecek.

"Nitelik Gerektirmeyen Meslekler" vurgusu geldi!

Programın uygulanacağı meslekler ise "Nitelik Gerektirmeyen Meslekler" olarak ifade edildi. Planlanan doğrultuda işbaşı eğitim programlarının gerekli süresi, bilişim ve imalat sektörlerindeki iş yerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak gösterildi. Program dahilinde günde minimum 5, maksimum ise 8 saat çalışma zorunluluğu vurgulandı. Haftalık hesapta ise 6 günü geçmeyecek koşulda toplam 45 saat olarak gösterildi.

İşbaşı eğitim programı dahilinde iş arayan kişilere, fiilen katıldıkları gün üzerinden hesaplanarak günlük 163,59 lira, öğrencilere 122,69 lira ve işsizlik ödeneği alanlara 81,80 lira cep harçlığı ödeneceği de ekstra alınan bilgilerden biri olarak dikkat çekti.