Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Kabine toplantısını ardından açıklamalar yapan Erdoğan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı ile ilgili ipucu verdi. Erdoğan, "Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat 15 dakika süren Kabine toplantısının ardından millete sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Milyonlarca çalışanın beklediği 2022 asgari ücret konusuna da değinen Erdoğan "Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretle alakalı açıklaması şu biçimde:

"Ülkemizin tarımsal hasıladan dünyadaki 10. Sıradaki yerini daha da ileriye taşımak için çalışmaktayız. Kamu işçileri, memurlarının ücretlerindeki artışlarla başlattığımız personellerimizi fiyat artışına karşı koruma politikamızı asgari ücretle de sürdüreceğiz. Sosyal yardımlarımızın yelpazesini genişletiyoruz. Sporcularımızın, global yarışmalarda gösterdiği başarılar hepimizi gururlandırıyor. Bu başarıların kalıcı olması için eğitim ve teşvik programlarına kadar her alanda çok önemli faaliyetler devam ettiriyoruz."

Disk Asgari Ücret İçin Ne Kadar Teklif Verdi?

Görüşmelerde işçi tarafını Türk-İş temsil ediyor. Türk-İş şu en temel kadar herhangi bir rakam telaffuz etmedi. Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay "Aralık ayının ilk 10 gününde bunu oturup konuşalım işçi ne alacağını, işveren de ne vereceğini bilsin. Uzatmanın anlamı yok. İşçiyi tebessüm ettirecek rakam inşallah gelir. Bunu yaparken işveren ve işçinin üstündeki vergi yükünü almak gerek" açıklaması yaptı.

DİSK ise 2022 yılı asgari ücret önerisini net 5 200 TL olarak açıkladı.

İşverenlerin Asgari Ücret Teklifi Ne Kadar?

İşverenler ücretler üstündeki vergilerin azaltılmasını istedi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), ücretler üstündeki vergilerin aşamalı olarak düşürülmesinin çalışan ve işverenler üstündeki baskıyı azaltacak tek formül olduğunu bildirdi.

Etiketler