Cumhurbaşkanı Erdoğan Kavcıoğlu'nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kavcıoğlu'nu kabul etti

Reusters, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yedi ay önce göreve getirdiği Şahap Kavcıoğlu'na güvenini kaybetme aşamasına geldiğini, son haftalarda iletişiminin de belirgin şekilde azaldığı iddia etmişti.

İsmini vermek istemeyen kaynaklara göre, Erdoğan'ın önceden beklediği faiz indirimlerinin geride bıraktığımız aya kadar yapılamamış olmasından hayal kırıklığı yaşadığı öne sürülmüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada, Reuters'ın haberinin sahte olduğunu belirterek, “Yalan haber”i sosyal ağların sorunu zannediyorduk. Fakat görüyoruz ki artık en temel akım medya da aynı meseleden muzdarip. Büyük medya kuruluşları bile bu tür yalanları kolayca dolaşıma sokabiliyor. Bu endişe verici bir durum. Her ikisi de yalan" ifadelerini kullanmıştı.

Reuters'in haberi üzerine dolar yükselişe geçmişti
Reuters'ın iddiaları üzerine dolar/TL yükselişe geçmiş ve 9 TL'ye yaklaşmıştı. Dolar/TL yeni haftaya 9 TL'nin üstünde kalarak devam etti, bugün ise bir rekor daha kırarak 9.10 TL'ye çıktı.

Etiketler