Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddetten kurtulacağız

Şiddet mağduru ailelerle iftar programında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddetten kurtulacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şiddet mağduru ailelerle iftar programında buluştu. Batı ülkelerinin kadına şiddette ilk sıralarda yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi kadına şiddet ve kadın cinayetleri ayıbından kurtarmakta kararlıyız, amasız fakatsız mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Sözlerine, son dönemde şiddete uğrayarak hayatını kaybeden kadınların isimlerini sıralayarak başlayan Erdoğan, tüm şiddet mağduru kadınlara Allah'tan rahmet diledi.

"KADINA ŞİDDETİN KARŞISINDA YER ALMAK İNSANİ BİR VEBAL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybedenlerin anneleri, babaları, kardeşleri ve diğer yakınlarının yaşadığı kaybın acısını tarif etmenin elbette mümkün olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileden başlayıp toplumun tüm kademelerine ve devlete kadar uzanan bu topyekun mücadelede en önemli adımların kendi dönemlerinde atıldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

Türkiye'de şiddet mağdurları ve kadın cinayetleri konusunda hayli yüksek bir hassasiyet oluşmaya başlamasının ise tek teselli kaynakları olduğunu belirten Erdoğan, "Bununla birlikte büyük bir üzüntüyle belirtmek isterim ki dünyanın hemen her yeri gibi ülkemizde de kadına yönelik şiddet vakaları ve bunun sonucu ortaya çıkan cinayetler halen sürmektedir. Temelde insanın insana şiddet uygulaması, can yakması, hele hele can alması kabul edilemez. Konu kadın olduğunda bu durum çok daha vahim, çok daha adaletsiz, çok daha yürek yaralayıcı bir hal almaktadır." diye konuştu.

Etiketler