Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık olarak 2 saat 45 dakika sürdü.

Ekonomi, koronavirüs salgını ve terörle mücadele gibi konuların ana gündem maddesi olduğu toplantıda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

*Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüyerek dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeyi hedeflediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına  ''İnşallah önümüzdeki yıl bu dönemde bambaşka bir Türkiye fotoğrafıyla karşınıza çıkacağız.'' diyerek devam etti. 

*Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunmaya devam ederken Kur Korumalı TL Mevduatı hesaplarına şu ana kadar 163 milyar TL'lik mevduat kur korumalı sisteme geçtiğini duyurdu.

*Ayrıca ekonomideki hedef olarak belirlenen yerleri engellemek isteyenlere aradıkları ortamı vermeyeceğini de açıkladı.

*Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bankaların, darphanenin ve altın rafinerilerinin tüm ekonomik mekanizmayla vatandaşların yastık altındaki altınlarını ekonomik sisteme dahil etme hedeflerinin olduğunu da diletirdi.

*Erdoğan, geçtiğimiz aylarda yaşanan kur krizlerinin bir kez daha yaşanmaması için elden ne geliyorsa onun yapılacağını dile getirirken Türkiye'yi, herkesin işini de tasarrufunu da yaparken TL tercih eden bir ülke haline getireceklerini de açıklamalarında yer verdi.

*Erdoğan, Afganistan'a temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan bir iyilik treni yollamak istediklerini bunu da faaliyete en kısa sürede geçireceklerini açıkladı.

Detaylar birazdan...

Etiketler