Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Zammı yüzde 36'ya getirdik! Maaşlara yeniden zam gelebilir

Ak Parti grup toplantısında mikrofon başına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel okullardaki ücret artışını da enflasyona kıyasla en fazla yüzde 36 şeklinde zam yapabilirsiniz diye sınırladık dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Zammı yüzde 36'ya getirdik! Maaşlara yeniden zam gelebilir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partinin olağan grup toplantısına kürsüye geçti ve partililere seslendi.

Enflasyon ile mücadele etmeye tam gaz devam edileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanları enflasyona ve faize ezdirmeyeceğiz söylemlerini yineledi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki Temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz." diyerek gerekirse Temmuz ayında bir zam daha yapabileceklerinin ilk sinyallerini daha Ocak ayından vermeye başladı. 

Özel Okullar Ne Kadar?

 Özel okullarda okuyan öğrencilerden ücret talep ederken enflasyon ve doları bahane ederek fahiş fiyat belirleyen okul sahiplerine de bir uygulama kararı alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Özel okul ücretlerindeki artış tavanını yüzde 36 seviyesiyle sınırladık." diyerek enflasyon oranında zam getirme şartı getirdi. Yüzde 36 üzerinde zam yapabilecek bir özel okul artık yok!

Fahiş fiyatlarla ilgili de konuşan Erdoğan, bunların farkında olduklarını ve vatandaşın bu zamların ve fiyat artışlarının altında ezilmemesi için ne gerekiyorsa o yapılacağının sözünü bir kez daha verdi.

Mevcut durumda yapılan çalışmaların geri dönüşlerini gelecek yaz alacağımızı vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu meyveleri hep birlikte almaya başlayacağız diyerek partililere ve vatandaşlara umut dağıttı.

Global arenada Türkiye ekonomisinin artık şampiyonlar liginde kalıcı bir yere sahip olacağını dile getiren Erdoğan, bu lige girmek ve kalıcı olma konusunda azimli olduklarını söyledi.

Etiketler