CryptoPunk NFT'si, açık artırmada 12 milyon dolara satıldı

NFT çılgınlığının son durağı, müzayede evi Sotheby'nin açık artırmasında 'Maskeli Uzaylı' adlı bir eseroldu. Bir milyarder tarafından 12 milyon dolara satın alındı...

CryptoPunk NFT'si, açık artırmada 12 milyon dolara satıldı

NFT çılgınlığının son ürünü olarak, meşhur müzayede evi Sotheby'nin açık artırmasında ''Maskeli Uzaylı'' adlı bir çalışma, bir milyarder tarafından tam olarak 12 000 000 dolara satın alındı.
Nadir olduğu söylenen bir CryptoPunk eseri, geçtiğimiz salı günü meşhur müzayede evi Sotheby's tarafından 12 000 000 dolara satışı yapıldı. ''Maskeli Uzaylı'' adı verilen eser, nadir bir NFT ürünü olarak kabul ediliyor. Satın alan kişi ise bir dolar milyarderi oldu.

Çok nadir olduğu dile getirilen CryptoPunk 7532, tüm seriden yalnızca 1 tanesi 9 ayrı çalışması olan "alien punk" çalışmalarından biri ve aralarında maske takan tek çalışma. Bu da onu bir hayli nadir, popüler ve prestijli hale getirdi. Bu da 12 000 000 dolar gibi bir değere çıkmasını sağladı

Bir Milyarder Tarafından Satın Alındı

Sotheby's tarafınının yapmış olduğu açıklamaya göre DraftKings'in en büyük hissedarlarından olan ve Forbes'in yayınladığı verilere göre kişisel serveti 1,6 milyar dolar dolaylarında bulunan Shalom Meckenzie, bu eseri satın alan tek kişi oldu. Bu satış ayrıca bir CryptoPunk eseri için ödenmiş olan en yüksek bedel olarak NFT tarihine geçti.

CryptoPunks, ilk dönem NFT'lerinden biri ve 2017 senesinde, Larva Labs'ın kurucu ortaklarından olan Matt Hall ve John Watkinson tarafından başlatılmış olan bir proje. Toplamda sadece 10 000 CryptoPunk avatar bulunuyor. Bu avatarların her biri 24 x 24 piksel ve hiçbiri birbirinin aynısı değil.

Aslında Larva Labs kurucuları ilk etapta bu avatarlara ait NFT'leri bedava dağıttığı olarak dağıtmıştı. Yakın zamanda ise o dönemde bedava dağıttığı alınan CryptoPunk eserleri peş peşe satılmaya başlanmıştı. Bugün ise bazıları milyon dolarlara el değiştiriyor.
Diğer iki Alien Punk eserinin her biri, CryptoSlam'e göre 7,5 000 000 doların üstünde bedellerle el değiştirdi. Aynı seride yer alan 7 diğer eser ise 1 000 000 dolardan fazla bir paraya satışı yapıldı. Mayıs ayında 9 CryptoPunk NFT'sinden oluşan bir koleksiyon ise yaklaşık 17 000 000 dolara el değiştirmişti.

Etiketler