Cosmos coin nedir? Cosmos coin yorum

Cosmos coin, Blockchainlerin interneti olarak ilan edilirken aralarındaki işlemleri kolaylaştırmak amacıyla açık kaynaklı araçlarla birleştirilen kripto ağlarını hedeflemektedir.

Cosmos coin nedir? Cosmos coin yorum

Cosmos coin nedir?

Cosmos coin nedir sorusunu kısaca şu şekilde özetleyebiliriz; Bitcoin gibi, Cosmos da bir protokol tarafından yönetilen dağıtılmış bir kripto para birimidir. Açık kaynak araçlarıyla birbirine bağlı merkezi olmayan varlıklardan oluşur. Bu blok zincirlerin her biri bağımsızdır ancak hepsi aynı protokolü paylaşmaktadır. Cosmos ağı bu protokolün sorunsuz çalışmasını sağlamayı ve tüm katılımcıların güvenlik ve ağ istikrarı için eşit şekilde ödüllendirilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu nedenle kripto para piyasasında işlem yaparak Cosmos'a yatırım yapmak olağan ve mantığa uygun görünmektedir.

Cosmos kripto paranın ne olduğunu anlamanın iyi bir yolu onun hakkında daha fazla bilgi edinmektir. Bu kripto para birimi tescilli bir yazılım geliştirme kitini ilk kullananlardan biridir ve oldukça gelişmiş bir dApps ağına sahiptir. Kategorisindeki pahalı kripto paralardan biridir  ancak yüksek değişkenliğe rağmen yatırım yapmaya değer görünmektedir. Bu kripto kısa vadede yükseliş eğilimindedir ve yüksek değişkenlik oranına da sahiptir.

Aralık 2016'da piyasaya sürülen dijital bir para birimi olan Cosmos coinin eşsiz yönetim sistemi bir jeton bir oy modeline dayanmaktadır. Pazar yerleri herkesin satın almasına, satmasına, yatırım yapmasına veya ödünç vermesine olanak tanır. Ağı bağlantılıdır yani veriler hub'a geçebilir bu da tüm sistemi daha hızlı ve kullanımı daha kolay hale getirir. Ayrıca tek bir varlığın toplam arzın %50'sinden fazlasını kontrol edememesini sağlayan hisse kanıtı ve çalışma kanıtı kullanır.

cosmos coin nedir

Cosmos coin projesi

Cosmos coin projesi ağın güvenli kalmasını sağlamak için Tendermint fikir birliği mekanizmasını kullanmaktadır. Benzer şekilde bir Bitcoin kullanıcısı sistem üzerinden ödeme almak için bir Bitcoin ATM'sini kullanabilir. Aynısı ATOM kripto para birimi için de geçerlidir. Bu kripto para biriminin fiyatı işlem hacmine bağlı olarak artacaktır. Cosmos sisteminin yönetimine katılmak da mümkündür. Karar verme sürecinin bir parçası olmak istiyorsanız bir forumda oy kullanabilirsiniz.

Bu kapsamda Cosmos coin kimin sorusu ile de sık karşılaşılmaktadır. Cosmos coin kurucusu Jae Kwon, Zarko Milosevic ve  Ethan Buchman’dır.

Cosmos coin yorum

Cosmos coin yorum kapsamında şunu belirtmek gerekir ki teknik analiz kripto para birimi hakkında bilgi edinmenin başka bir yoludur. Kripto para birimini analiz etmenin ilk adımı ekosistemini anlamaktır. Cosmos ekosistemi merkezi olmayan bir ağ ağı üzerine inşa edilmiştir. Her bölgenin kendi blok zinciri vardır ve bu bölgeler Cosmos Hub adlı ana blok zincirine bağlıdır. Her bölgenin kendine özgü kural ve düzenlemeleri vardır. Sonuç olarak sistem tamamen merkezi değildir. Ancak yine de yerel para birimi olarak ATOM'u kullanmaktadır.

Cosmos coin ekşi şeklindeki bilgi edinme yoluna yönelik açıklama yapıldığında öne çıkan noktalar şunlardır; Cosmos ağı bağımsız blok zincirlerinden oluşan bir ağdır. Blok zincirleri Interchain adı verilen ortak bir protokolle birbirine bağlanır. Zincirler arası temel Cosmos ağındaki projeleri destekler. Bu ağın güvenli olduğu ancak aynı zamanda birçok fayda sağladığı anlamına da gelir. Platformu merkezi değildir. Şimdiye kadar protokolü ve uygulaması hala geliştirmenin ilk aşamalarındadır.

cosmos coin yorum

Cosmos coin geleceği

Cosmos coin geleceği kapsamında olumlu yönleri de ele alınırsa Cosmos'un ana avantajı merkezi olmayan doğasıdır. Sistemi bölgeler olarak bilinen birçok bağımsız blok zincirinden oluşur. Cosmos Hub olarak bilinen bir ana blok zincirine bağlıdır ve merkez her bölgenin durumunu izlemekten ve işlemlerinin kaydını tutmaktan sorumludur. Cosmos ağının yerel kripto para birimi ATOM'dur. ATOM stake miktarı işlemleri kimin onaylayacağına karar vermek için kullanılır.

Cosmos coin hangi borsada bulunur?

Kripto para birimi olarak da adlandırabileceğimiz Cosmos coin Binance olmak üzere Bitfinex gibi diğer büyük borsalardan alınıp satılabilmektedir.

Cosmos coin grafik

Cosmos coin grafik başlığı adı altında 1 aylık Cosmos coin grafiğini bu şekilde inceleyebiliriz.

cosmos coin grafik

Cosmos coin hedef fiyatı

Cosmos coin hedef fiyatı dalgalı seyrine rağmen artış yaşanması yönünde öngörülere sahiptir. Ancak her yatırım araçlarında olduğu gibi burada da riskler ve belirsizlikler olduğunu hesaba katmak gerekmektedir.

Cosmos coin ne kadar?

Cosmos coin alınır mı sorusunu cevaplamamızı sağlayan bilgiler aşağıda belirtilmektedir.

Cosmos coin kaç dolar?

Cosmos coin kaç dolar sorusunun yanıtı 1 Cosmos coin dolar bazında 27,4 dolar olarak belirtilebilir.

Cosmos coin kaç TL?

Cosmos coin kaç TL sorusunun yanıtı 1 Cosmos coin TL bazında 345,2 TL olarak belirtilebilir.

Cosmos coin değerleri nelerdir?

Piyasa Değeri: 6,16B Dolar

Hacim: 948,92M Dolar

İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

ATOMUSD:BNN Cosmos Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 7.578
En yüksek 7.88
En düşük 7.528
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler