Coinbase Visa kartı artıkApple Pay ve Google Pay ile kullanılacak!

Nisan ayından itibaren ABD borsalarında listelenmesiyle Btcoi fiyatında ciddi artış yaşnmasını tetikleyen Coinbase'den yeni bir hamle geldi.

Coinbase Visa kartı artıkApple Pay ve Google Pay ile kullanılacak!

Coinbase dijital paralara umut olmaya devam ediyor. Yayınladığı olumlu haberler ile birlikte pozitif hamlelerine devam eden Coinbase çıkardığı Visa debit karını Apple Pay ve Google Pay ile entegre etti ve artık bu iki işbirlikçi dev firmalar ile birlikte kullanılabilecekler.

Coinbase'den yapılan açıklamalara göre, kart için bekleme listesinde olanlara da, para iadesi ödüllü özelliğini kullanılabileceğini açıkladı. Kart, ABD'nin Hawaii eyaleti dışında tüm eyaletlerde kullanılabilir duruma getirildi.

Coinbase bu özellikli kart ile birlikte dijital paralar ile alışveriş yapmak isteyenler için kolaylık sağlıyor ve Visa Debit kartının geçtiği her bünyede alış-veriş yapma olanağı sunacağını bildirdi.

Örneğin Vebit kartın geçerli olduğu bir markette alış-veriş yapılması durumunda kullanıcının kripto bakiyesinden satım otomatik şekilde gerçekleşecek ve ardından fiat ürün olarak hesabına yüklenecek ve ödeme bu sistemle yapılabilecek. 

Yapılan alışverişlerde eğer XLM üzerinden ödeme yapılırsa yüzde 4, Bitcoin üzerinden işlem yapılırsa ise yüzde 1'lik bir ödül kazanmasına olanak tanıyor. Para iade özelliği ise sadece vebit kart için kullanılabileceği gelen bilgiler arasında.

Rekabetin Boyutları Büyüyor!

Coinbase’in bu olumlu hareketinden kısa bir süre sonra piyasanın devlerinden cevap gecikmiyor. Winklevoss kardeşlerin sahip olduğu bir başka Amerika’li dijital para borsası Gemini da, Mastercard ile bir debit kart konusunda kontrat imzalamıştı. Bu kartta ise yüzde 3’lük Bitcoin ödülü olacağı açıklanmıştı.

Son olarak Coinbase'den gelen açıklamaya göre güvenlik onayından daha önce geçmiş müşterilerinin Apple Pay ile hemen kullanmya başlayabileceklerinin de bilgisini verdi.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler