Coinbase, Oligopol kripto borsaları arasında ilk sırada!

ABD merkezli kripto borsası, CryptoCompare'in en son Exchange Benchmark raporunda, güçlü bir ekip ve borsayı emsalleri arasında öne çıkaran düzenlemelere uyum ile en yüksek puanı aldı . Bu arada, “oligopol” oluşma olasılığı ile birlikte daha fazla endüstri konsolidasyonu bekleniyor.

Coinbase, Oligopol kripto borsaları arasında ilk sırada!

Rapora göre, Coinbase'i büyük borsalar takip ediyor ve bunlar küresel kripto borsaları sıralamasında 'AA' final notuna sahip tek dört borsa.

Dört borsa arasında Bitstamp ve Gemini, “varlıkların kalitesi/çeşitliliği” açısından diğerlerinden önemli ölçüde daha yüksek puan aldı. Bu arada Coinbase, takım ve düzenleme açısından diğerlerinden belirgin şekilde daha yüksek puan aldı.

Tüm borsalar, Müşterinizi Tanıyın (KYC)/işlem riski, varlıkların kalitesi/çeşitliliği, yasal/düzenleme, veri sağlama, güvenlik, ekip/değişim, olumsuz raporlar ve piyasa kalitesi dahil olmak üzere sekiz farklı niteliğe göre sıralandı.

Borsalara, en iyi borsalar için AA'dan en kötüler için E'ye kadar değişen notlar verildi.

Üst düzey borsalar pazar payı kazanıyor

Ayrıca rapor, üst seviye borsaların düşük seviyeli borsalar pahasına pazar payı kazandığını söyledi. “Üst Seviye borsalar, hem perakende hem de profesyonel tüccarlar daha düşük riskli borsalara geçerken, Ağustos 2021'deki (Ağustos 2021 sıralamasına göre) %89 olan pazar paylarını Şubat 2022'de (en son Şubat 2022 sıralamasına göre) %96'ya çıkardı, ” dedi.

Üst düzey borsaların artık dijital varlıklardaki tüm işlem hacminin %88'ini oluşturduğunu kaydetti. Rapor, en üst düzey borsaları B veya daha yüksek notu olan herkes olarak tanımladı.

CryptoCompare, kripto borsa endüstrisinin görünümü hakkında, “Sektör olgunlaştıkça, çekişleri hızlanırken ve daha küçük oyuncular geride bırakılırken ticaret hacimlerine hakim bir borsa oligopolünün olmasını bekliyoruz” dedi.

Coinbase, Oligopol kripto borsaları arasında ilk sırada! - Resim : 1

Düzenleyicilerin artan ilgisi

CryptoCompare, tüccarların giderek daha büyük ve daha güvenli borsalara geçiş yaparken, dünya çapındaki düzenleyicilerin de borsalar üzerindeki baskılarını artırdığını söyledi.

Rapora göre, düzenleyiciler özellikle son altı ayda merkezi borsalara daha fazla ilgi gösterdiler ve hem AB'deki hem de ABD'deki düzenleyiciler sektörün büyümesiyle ilgili endişelerini dile getirdiler.

Raporda, "Borsalar, güvenlik, düzenleyici risk ve KYC politikaları söz konusu olduğunda süreçlerini keskinleştirerek buna tepki verdi" dedi.

Bunun görülmesinin bir yolunun, borsaların geçen yıldan bu yana önemli ölçüde iyileşen web güvenlik puanı olduğunu kaydetti.

Etiketler
Yorumlar