Coinbase, Dogecoin’i listeleyeceğini açıkladı

Coinbase, Dogecoin’i listeleyeceğini açıkladı

Coinbase, Dogecoin’i listeleyeceğini açıkladı

Önde gelen kripto para borsası Coinbase, Dogecoin’i listelemeyi planlıyor.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, şirketin 2021 yılı ilk çeyrek sonuçlarının açıklandığı konferans görüşmesinde altı ile sekiz hafta içinde Dogecoin’i listeleyeceklerini söyledi.

Dogecoin’in bu habere tepkisi hızlı oldu. Kripto para, 0.38 dolardan 0.43 dolara kadar çıktı.

Armstrong ayrıca piyasaya yeni sürülen ve herhangi bir işlem hacmi olmayan coin’leri de gelecekte listeleyeceklerini ifade etti. Coinbase CEO’su, coin listeleme süreçlerini hızlandırmak için çalıştıklarını ekledi.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, Twitter’daki 55 milyon takipçisine Tesla’nın Dogecoin kabul etmesini isteyip istemediklerini sormuştu. Bunun bundan önce ise SpaceX, 2022 senesinde gerçekleşecek bir uzay taşımacılığı için Dogecoin ile ödeme aldığını açıklamıştı.

Dogecoin, bu yıl kripto para sektörüne tam manası ile damga vurdu. Yakın zaman önce 0.75 doları gören kripto para, o noktada altı aylık bir dönemde yüzde 25.000’lik bir ralliye imza atmıştı. Dogecoin’deki fiyat artışıyla birlikte gelen rağbet dalgası, pek çok benzer kripto paranın da ortaya çıkmasına yol açtı.

Dogecoin’le rağbetli ortaya çıkan bir başka önemli gelişme de global bir geliştirici ekibi oluşturulması adımıydı. Mobil uygulama geliştirme şirketi AppSwarm ve blok zinciri araştırma girişimi DogeLabs.Io, Dogecoin üstünde uygulamalar geliştirecek olan bir ekip kurulmasını sağlayacaklar.

Coinbase, Dogecoin’i listeleme kararı alırken Elon Musk’ın Bitcoin ile alakalı açıklamalarına tepki gösterenler de Dogecoin’in Binance’ten liste dışı edilmesine dair bir kampanya başlattı. #DelistDOGE etiketiyle başlatılan kampanyada Twitter’da binlerce tweet atıldı.

Öte yandan Coinbase’in açıkladığı ilk çeyrek rakamlarına göre, şirketin Ocak-Mart aylarındaki net karı 771 milyon doların üstündeydi. Bu, 2020’nin dördüncü çeyreğindeki rakamın dört katından fazla. Platform, 56 milyonun üstünde doğrulanmış kullanıcıya sahipken 223 milyar dolarlık kullanıcı varlığı saklıyor.

Etiketler