Circle'a bir dev yatırım daha!

USD Coin'in üreticisi Circle, son katıldığı yatırım turundan 400 milyon dolarlık yatırım fonu sağladı. 2018 yılından günümüze dek attığı adımlarla değerini bir hayli katlayan Circle, doların kripto piyasasındaki konumuyla da dikkat çekmeye devam ediyor!

Circle'a bir dev yatırım daha!

USD Coin'in üreticisi olarak bilinen Circle, son aldığı yatırım ile dikkat çekti! BlackRock, Inc., Fidelity Managementand Research, Marshall Wace LLP ve Fin Capital gibi değerli kuruluşların katılım gösterdiği yatırım turunda USD Coin'in üreticisi Circle, 400 milyon dolarlık yatırım alarak büyük bir gelişim fonu elde etti. USD Coin'in üreticisi Circle'in şu ana dek elde ettiği destek fonlarıyla yaklaşık 1,1 milyar dolar yatırım aldığı bildirildi. Circle yaptığı resmi açıklamayla BlackRock ortaklığını duyurdu!

2018 yılında attığı adımlarla adından sıkça söz ettiren ve o dönem aldığı 100 milyon dolarlık desteğin ardından kendi değerini 3 milyar doların üzerine kadar çeken Circle, gün geçtikçe artan ilgiyle birlikte yeni adımları için destek bulmak konusunda zorluk çekmiyor. Dün gerçekleştirilen yatırım turunun ardından yatırım bütçesine 400 milyon dolarlık daha destek bütçesi katan Circle'ın toplam yatırımı ise 1,1 milyar dolar seviyelerine ulaştı.

Yatırım bulmakta zorluk çekmiyor!

Yapılan stratejik yatırımın yanı sıra BlackRock, USDC üzerinde sermaya piyasaları uygulamalarının keşfetmek üzere Circle ile yeni bir iş ortaklığına da imza attı. Dijitalleşen ve metalaşan dünyanın gün geçtikçe para birimlerinde de boyut atlamasıyla birlikte dolara olan kripto beklentiler de büyümeye devam ediyor. Tam bu noktada yatırımlarını rahatlıkla artırma şansı bulan Circle'ın doların kripto borsalardaki konumu sayesinde daha da büyümesi bekleniyor.

Son olarak Circle çatısı altında bulunan USDC, USD Tether (USDT)'den sonra en büyük 2. stabil kripto para birimi olarak dikkat çekiyor. Toplam piyasa değeri geçtiğimiz yıllara oranlar her geçen yıl yüzde 370 büyüme gösteren USDC, son elde edilen veriler doğrultusunda piyasa değerini 10.82 milyar dolardan 50.83 milyar dolara taşıma başarısı gösterdi. USDC'nin alım satın hacmi ise dün gerçekleşen işlemler ışığında yüzde 39 artış göstererek 5 milyar dolar seviyelerine ulaştı.