Çip yarışına bir ülke daha ekleniyor!

Samsung, ABD-Çin-Tayvan üçgeninden sıyrılarak; bölgedeki başka bir ülke ile temasa geçti. Dünyanın en büyük ikinci bellek çipi üreticisi, 2023 yılının temmuz ayında Vietnam'da yarı iletken olan parçalar üretmeye başlayacak.

Çip yarışına bir ülke daha ekleniyor!

Güneydoğu Asya ülkesi olan Vietnam, küresel çip tefariği noktasında önemli bir anlaşmaya imzasını atarak Samsung’u kendi ülkesine çekmeyi başardı.
 
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı olan Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti ile çip tedarikçileri arasında başlayan yarış alevlenirken iki taraf arasında da imzalar atıldı.
 
Samsung’un ve Vietnam'ın resmi olarak nitelendirilen internet sitelerinde yer alan bilgiler kapsamında, Güney Koreli şirket ve beraberinde ülke hükümeti 2023 yılının temmuz ayı içerisinde Vietnam'da yarı iletken olan parçalar üretmeye başlamak konusunda anlaşma sağladı.
 
Samsung hali hazırda şu an Vietnam’da akıllı telefon ve ev aletleri üretimlerini gerçekleştiriyor.

Çip yarışına bir ülke daha ekleniyor!

Intel’in en büyük tesisleri Vietnam’da bulunuyor

Çip üretiminin en büyük üç aktörü olarak bilinen Tayvan, Çin ve  Hong Kong ile aynı bölgede yer alan komünist ülke, çip tedarikçisi olarak çekme yarışında daha az fark edilen bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra bu parçalarda dünya devi olarak nitelendirilen Intel’in de en büyük montaj ve test tesislerine ev sahipliği yapan ülke, 2006 yılından beri endüstri içerisinde yer alıyor.
 
Samsung, Tayvan'ın TSMC'sinden sonra dünyanın en geniş bellek çipi üreticisi konumunda yerini alıyor.

Etiketler