Çinli yatırımcılar ve kripto para şirketleri yasaklara aldırmadılar

Çinli yatırımcılar ve kripto para şirketleri Pekin'in getirdiği yasaklara aldırmadılar.

Çinli yatırımcılar ve kripto para şirketleri yasaklara aldırmadılar

Çinli bireysel yatırımcılar, kripto para madencileri ve kripto finans şirketleri Pekin yönetiminin Çinli banka ve ödeme şirketlerinin kripto para hizmeti vermelerini yasaklama kararına aldırmamış görünüyorlar.

Çin, 2013 ve 2017 yıllarında da kripto hizmetleri konusunda yasaklar getirmişti, fakat son karar yasaklanan hizmetleri genişletiyor.

Tekrar tekrar yasaklar getirilmek zorunda kalınması bu alandaki mevzuat ve yasa boşluklarının kapatılmasının ne kadar zor olduğunu gösteriyor.

Çinli yatırımcıların kripto para satın almaya devam ettiklerini ve madencilik şirketlerinin operasyonlarını sürdürdüklerini belirten kripto para cüzdanı uygulaması Ballett'in CEO'su Bobby Lee, Çin'in getirdiği yasaklama karanının oynak piyasalarda bireysel yatırımcıları korumaya yönelik olduğunu, ancak bankaların hangi faaliyetlerin kripto ile ilişkili olduğunu tanımlamalarının zor olacağını vurguladı.

Çin'in ilk Bitcoin borsası BTC China'nın eski CEO'su da olan Lee, "Çin'de her gün milyonlarca veya milyarca kripto para işlemi oluyor. Bunların gerçekten ne kadarının e-ticaretle, ne kadarının kriptolarla ilişkili olduğunu belirlemek zor." dedi.

Etiketler