Çinli şirket artan metal fiyatlarını kullandı; Türk firmalarını milyonlarca dolar dolandırdı!

Çinli şirket ucuza metal satışı yaptığını iddia ederek Türk firmalarını dolandırdı. 3 Türk firması ödeme yaptı ancak mal alamadı. Kısa sürede şirketin dolandırıcı olduğu ortaya çıktı.

Çinli şirket artan metal fiyatlarını kullandı; Türk firmalarını milyonlarca dolar dolandırdı!

Özellikle son dönemde artan metal fiyatlarından en büyük karı Çinli şirket yaptı. Türk firmalarına milyonlarca dolar zarar ettiren Çinli firma ile alakalı soruşturmada başlatıldı.

Metal fiyatlarındaki artış bazı dolandırıcıların iştahını kabartmaya devam ediyor. Çinli bir firma 3 Türk şirketine piyasa fiyatının daha altında metal satma vaadi ile birtakım sözler verdi. Bu sürecin hemen ardından sayıları ondan fazla olan Türk şirketi de Çinli şirket için araştırma talebinde bulundu.

Dolandırıcılık ortaya çıktı!

Son dönemde dünya genelinde artan metal fiyatları bu sektörde hizmet veren üreticileri de farklı arayışlara itmeye devam ediyor. Çinli bir şirket piyasanın altında fiyat vaadiyle Türk firmalarını dolandırmaya başardı. Dolandırıcılık ise Türkiye'nin Çin Büyükelçiliğine yapılan şikayetiyle ortaya çıktı. Yapılan açıklamada ise Türk firmalarının ödeme yaptığı ancak herhangi bir şekilde ürün alamadığı söylenildi.

 Çin firmaları yapılan peşin ödemelerin yanı sıra büyük ölçekli avans ödemeleri yaptıklarını da vurgulandı. Türk firmaları belirtilen dönem içerisinde ödeme yaptı ancak buna rağmen herhangi bir ürün alamadı.

Toplamda 10 şirket başvuru yaptı

Çinli şirket şu ana kadar 3 tur şirketini dolandırdı. Elde edilen bilgilere göre 10’dan fazla Türk şirketi de Pekin Ticaret müşavirliğine bir e-mail göndererek, Çinli şirket hakkında soruşturma talebinde bulundu. Çinli dolandırıcı şirketin internet sitesine de bakıldığı zaman; oldukça uygun fiyat skalasında ürün tedarik ettiği gözler önüne seriliyor.

CNY/TRL Çin Yuanı Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.4969
Satış 4.5025
Değişim 0.0055%
Son Değer 4.4997
En yüksek 4.4997
En düşük 4.4906
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler