Çin'in kripto para borsası Huobi, yeni kayıtları durdurdu

Çin Merkez Bankasının kripto paralarla ilgili bütün işlemleri yasa dışı ilan etmesinden sonra ülkenin en büyük kripto para borsası Huobi, yeni kayıtları durdurma kararı aldı.

Çin'in kripto para borsası Huobi, yeni kayıtları durdurdu

Çin Merkez Bankasının kripto varlıklarla ilgili işlemleri yasa dışı ilan etmesinden sonra Çin'in en büyük kripto para borsası Huobi, yeni kayıtları durdurma kararı aldı.

Huobi, Çinli kullanıcıların mobil telefon numaralarıyla borsaya üye olmasını engelledi. Böylece Çin'den gelen yasağın etkili olduğu ilk karar alınmış oldu.

Çin, kripto para ticaretine ilişkin baskıyı artırarak, kripto paralar ile yapılan tüm işlemleri yasa dışı ilan etmişti.

Çin Merkez Bankası ve Kamu Güvenlik Bakanlığının da içlerinde yer aldığı 10 kamu kurumu tarafından yapılan ortak açıklamada, kripto paralar konusunda vatandaşları risklerden korumak için 'sert' olunacağı belirtilmişti.

Açıklamada, kripto paralar hakkında yapılan spekülasyonların ortadan kaldırılması için kamu kurumlarının yakın çalışacağı vurgulanarak, ülkede kripto parayla yasa dışı fonlama ve kara para aklama gibi suç faaliyetlerinin durdurulması gerektiği söylenmişti.

Çin Merkez Bankasının internet sitesinde Pekin yönetimine ait, ''Vatandaşların varlıklarını korumak, ekonomik, finansal ve sosyal düzeni devam ettirmek için sanal para spekülasyonunu, ilgili finans faaliyetleri ve uygunsuz davranışları kararlıkla azaltacağız.'' ifadeleri yer almıştı.

Çin Merkez Bankası, kripto paraların resmi para birimi olmadığı ve geleneksel para birimleri gibi dolaşımda olmaması gerektiğinin altını çizerek, söz konusu para faaliyetlerine karşı sert adımlar atılacağını aktarmıştı.

Yurt dışındaki kripto para borsalarının Çin'de hizmet verememeleri için bu borsalara ülke içinden erişimin engelleneceğini bildiren Merkez Bankası, finansal kuruluşlar ile ödeme ve internet şirketlerinin kripto para ticaretini kolaylaştırmasının da engelleneceğini açıklamıştı.

Pekin Yönetimi, Çin vatandaşlarını finansal risklerden korumak için mayıs ayında kripto para madenciliği ve işlemlerini kısıtlamaya ilişkin bazı kararlar almıştı. Dünyada Bitcoin madenciliğinin neredeyse yarısının gerçekleştiği Çin'de madenciler, kısıtlamalar sonrasında faaliyetlerini başka ülkelere taşımaya başlamışlardı.

Etiketler