Ciner Grubu, Türkiye ihracatının şampiyonlar liginde yer aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan 2020 yılı Türkiye'nin ilk 1000 İhracatçı Firması listesinde Ciner Grubu şirketi Ciner İç ve Dış Ticaret A.Ş. üst sıralarda yer aldı.

Ciner Grubu, Türkiye ihracatının şampiyonlar liginde yer aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 28. Olağan Genel Kurulunu ve 2020 İhracat Şampiyonları Ödül Törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

Kurulda, TİM “Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2020 Prestij Kitabı”nın tanıtımını yaptı ve yapılan araştırmanın sonuçlarını da paylaştı.

Türkiye'nin en büyük ihracatçılarının bulunduğu listede Ciner Grubu şirketi Ciner İç ve Dış Ticaret A.Ş. de üst sıralarda kendine yer buldu. Şirket 589,1 milyon dolar tutarındaki ihracatıyla Türkiye'nin en büyük 20. ihracatçısı oldu. Öte yandan şirket, kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü sıralamasında en büyük üçüncü ihracatçı olarak da yer aldı.

İhracatın şampiyonları 1 milyon civarında istihdam sağladı

Listeye göre, ilk 1000'de yer alan şirketlerin toplam ihracatı 92,6 milyar dolar, toplam ihracattan aldıkları pay da yüzde 54,6 olarak gerçekleşti.

Listedeki sonuçları değerlendiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “İstihdamın ihracatla yükseleceğini her zaman ifade ediyoruz. İlk 1000 ihracatçımızın istihdama sağladığı katkı, bu gerçeği bir kez daha gösterdi. Araştırmamızın sonuçlarına göre; ilk 1000 ihracatçımız, firma başına 1000 kişilik istihdam sağlayarak toplam 1 milyona yakın istihdam sağladı." ifadelerine yer verdi.

Ar-Ge harcaması 12 milyar TL'yi geçti

İlk 1000 ihracatçının 2020 yılında 12 milyar TL'yi aşkın Ar-Ge harcaması gerçekleştirdiğini aktaran Gülle, “İhracat için olmazsa olmaz gerçek, Ar-Ge’dir. Ar-Ge noktasında altını özellikle çizmek istediğim husus; Ar-Ge merkezi olan firmalarımızın, diğer firmalara göre yüzde 73 oranında daha fazla ihracat gerçekleştirmeleri.” şeklinde konuştu.

Etiketler