Çin'den kripto para madenciliğine karşı yeni hamle

Çin, kripto para madenciliği ve kripto para ticaretine karşı bir kez daha harekete geçti.

Çin'den kripto para madenciliğine karşı yeni hamle

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Çin Merkez Bankası, kripto para madenciliği ve kripto para ticaretine karşı bir kez daha harekete geçtiler.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, kripto para madenciliğinin engellenmesine ilişkin olarak bugün bir duyuru yayınladı.

Yeni kripto para madenciliği projelerine finansal destek sağlanmasının sıkı bir biçimde yasaklanacağını aktaran Komisyon, kripto para madenciliği projelerinin elektrik piyasalarında yer almalarına izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Komisyon, yeni kripto para madenciliği projeleri üzerinde enerji tüketim kontrollerinin güçlendirileceğine de vurgu yaptı.

Çin Merkez Bankası da kripto para spekülasyonundan kaynaklanan risklerin daha fazla engellenmesi ve risklerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili bir bildiri yayınladı.

Kripto para işlemlerinden kaynaklı risklerin takibinin güçlendirileceğini söyleyen Çin Merkez Bankası, kripto paralarla ilgili aktivitelerin yasa dışı olduğunu da belirtti.

Çin MB bildirisinde, denizaşırı kripto para borsalarının Çin'de yatırımcılara hizmet sunmamaları gerektiği aktarılırken, kripto paralar konusunda internet üzerinden bilgi yönetiminin güçlendirileceği, kripto paralarla ilişkili illegal finansman aktivitelerinin ağır biçimde cezalandırılacağı ifade edildi.

Etiketler