Çin’de temerrütler rekor düzeye ulaştı

Çinli şirketler, bu yıl yabancı para cinsi tahvillerde en az 8,7 milyar dolar tutarında ödemeyi kaçırarak temerrüt rekoru kırdı.

Çin’de temerrütler rekor düzeye ulaştı

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Modern Land'in de kupon ödemesini kaçırdığını açıklamasıyla Evergrande Group'un borç krizinin sektöre yayılacağı endişeleri artış gösterdi. Çinli şirketler, bu sene yabancı para cinsi tahvillerde en az 8,7 milyar dolar tutarında ödemeyi kaçırarak temerrüt rekoru kırdı.

Yeşil teknolojileri kullanan Çinli bir gayrimenkul proje geliştirme şirketi daha borç ödemelerini gerçekleştirmeyen inşaat şirketlerinden biri oldu. Böylece Çin'de borçlu şirketlerin ülke dışı tahvillerdeki temerrütleri rekor düzeye fırladı.

Merkezi Pekin'de yer alan ve ülke çapında enerji tasarrufu sağlayan konutlar inşa eden Modern Land China Co., Pazartesi günü vadeli dolan 250 milyon dolarlık tahvilin ya ana para ya da faiz ödemesini gerçekleştiremedi.

Açıklamada, şirketin uluslararası hukuk danışmanlık şirketi Sidley Austin'le çalıştığı ve yakın bir zamanda bağımsız mali danışmanlarla çalışmasının beklendiği aktarıldı.

Çinli finans platformu Cailian, Modern Land'ın ödemeyi gerçekleştirememesinden önce; elde çıkarma, borçlanma ve stratejik yatırımcı bulma gibi yollara gittiğini belirtti.

Etiketler