Çin'de halka arz planını erteleyen teknoloji şirketlerinin sayısı artıyor

Halka arz planını erteleme kararı alan Çinli teknoloji şirketi sayısı rekor seviyelere ulaştı.

Çin'de halka arz planını erteleyen teknoloji şirketlerinin sayısı artıyor

Çinli milyarder Jack Ma'nın bir süre ortadan kaybolmasıyla ilgili gündeme gelen finansal teknoloji şirketi Ant Group'un halka arzıyla ilgili yaşananlar daha çok şirketin halka arz planını ertelemesine neden oldu.

Financial Times tarafından derlenen Star Borsası verilerine göre, mart ayında ülkede 76 şirket halka arz planını rafa kaldırdı. Bu rakam bir önceki aya göre iptal edilen halka arzların iki katından daha fazla erteleme yapıldığına işaret etti.

Çin, Şanghay’daki Nasdaq benzeri Star Borsasındaki halka arzlara daha sıkı kurallar getirmeyi amaçlıyor. Plana göre, şirketlerin teknoloji konusundaki yeterliliklerini kanıtlaması gibi birtakım yeni düzenlemeler devreye alınacak.

Kaynaklar, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’nun yeni düzenlemeleriyle, yatırımcıları ve firmaları korumak adına şirketlerin mali durumuna ilişkin denetlemelerin de artacağını bildirmişti.

Kaynaklar, sıkılaşan düzenlemelerin milyarder Jack Ma’nın Ant Grup’u gibi finansal teknoloji şirketleri için zorlayıcı olacağını, başvuruların dikkatlice inceleneceğini söylemişti.

Ant Grup’un 35 milyar dolarlık halka arzı, fintech regülasyonunda yapılan değişiklikler sonrası şirketin iş yapma modeli gerekçe gösterilerek kasım ayında askıya alınmıştı.

Etiketler