Çin'de BTC madenciliği sorunu çözüme mi kavuşuyor?

2021 kripto borsaların en büyük yıkımına neden olan Çin'deki madencilik faaliyetlerinin kısıtlanması kararını tartışmak üzere taraflar biraraya gelecek.

Çin'de BTC madenciliği sorunu çözüme mi kavuşuyor?

2021 kripto borsaların en büyük yıkımına neden olan Çin'deki madencilik faaliyetlerinin kısıtlanması kararını tartışmak üzere enerji faaliyetlerini sağlayan kurumlar ve devlet konunun tartışılması için biraraya gelecekler.

Sichuan Bölgesi Enerji Düzenleme Kurumu, öncelikli olarak BTC özelinde olmak üzere tüm dijital paraların madenciliğinin tartışılacağı bir konferans yapma kararı aldı. Çin Bölgesindeki enerji üreticileri ile devlet yetkilileri 2 Haziran'da bir Sichuan bölgesinin başketin olan Çengdu'da yapılacak. Toplatının ana konusu ise büyük yıkımın yaşanmasına sebep olan BTC mandeciliği ve enerji tüketimi olacak.

Madencilik Faaliyetleri Hidroelektrik ile yapılıyor

Resmi olarak Sichuan Bölgei Enerji Düzenleme Kurumu tarafından da bildirildi. Çin ülkesinde hidroelektrik üretimi yapabilen 2 santral var bunların ikiside Sichuan bölgesinde. Özellikle  yağmurun artış gösterdiği kış mevsimlerinde bölgedeki elektrik ücretleri ucuzluyor.

Sichuan bölgesinin aksine İç Moğolistan bölgesi ise çok kurak bir iklime sahip olmasından dolayı hidroelektrik değil daha çok fosil yakıt tüketimiyle biliniyor. 

Diğer bir yandan yaz aylarının çok çetin geçmesi bekleniyor bu yüzde Henan bölgesinde kömür kontratları kısa sürede çok ciddi yükseliş gösterdi.

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler