Çin Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

Çin Merkez Bankası, politika faizi olarak baz alınan kredi faiz oranını değiştirmedi ve yüzde 3,85 seviyesinde sabit bıraktı.

Çin Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

Çin Merkez Bankası (PBoC), bugün gerçekleştirilen para politikası kurulu toplantısında, 1 yıllık kredi faiz oranını yüzde 3,85 ve 5 yıllık kredi faiz oranını yüzde 4,65 seviyesinde bıraktı. Beklentilere paralel olarak açıklanan karar ile PBoC, üst üste 16'ıncı ayda da politika faizini değiştirmemiş oldu.

Piyasada bankanın 2021 sonuna kadar politika faizini değiştirmeyeceği tahmin edilirken, yetkililerin salgın sonrası ekonomik toparlanmanın baskılanmasına neden olabilecek herhangi bir faiz oranı aksiyonundan kaçındığı, ekonomiyi altyapı yatırımlarıyla desteklediği söyleniyor.

Buna rağmen, tekrar artışa geçen Kovid-19 vaka sayıları karşısında bankanın ekonomik toparlanmayı desteklemek için daha fazlasını yapmak zorunda kalabileceğine ilişkin görüşler de bulunuyor. Kararın ardından dolar/yuan paritesi, yükselişini ikinci işlem gününe taşıyarak 6,5048 ile 3 haftanın en yüksek düzeyini gördü.

Etiketler