Çin Merkez Bankası Bitcoin işlemlerini yasakladı

Kripto piyasasında şok: Çin merkez bankası, kripto işlemlerine yönelik her şeyi kapsayan bir yasağı duyurdu. Durum ne kadar ciddi?

Çin Merkez Bankası Bitcoin işlemlerini yasakladı

24 Eylül Cuma günü, Çin merkez bankasının (PBOC) Bitcoin and Co.'ya karşı harekete geçmek üzere olduğunu resmi makamlarca yeniden duyurdu. Tüm kripto ile ilgili işlemler ileride yasadışı olması imkanını olduğunu bildiren Çin Merkez Bankası, ayrıca yerel borsaları kapatmak ve yabancı borsaların Çin iç piyasasına erişimini yasaklamak istiyor.

PBOS, "İnternet üzerinden Çinli sakinlere denizaşırı sanal para borsaları aracılığıyla hizmet sağlamak da yasadışı bir finansal faaliyettir." Dedi.

Genel olarak, finansal kurumlar gelecekte artık kripto sektörü ile etkileşime girememelidir. Bu nedenle merkez bankası, bir süredir özel kripto para birimlerine ateş açan ülke hükümetinin arkasında.

Ülkenin merkez bankasının dün kaynak olarak tuttuğu bir soru saatinden bahsediyor. Haberin ardından, bugüne kadar aslında yükseliş eğiliminde olan piyasalar düşüş yönlü bir kayma yaşadı. Örneğin Bitcoin, bir saat içinde değerinin yaklaşık yüzde 4,6'sını kaybetti ve yazı yazılırken 43.351 dolardan işlem görüyor. Ether (ETH), Cardano (ADA) ve Binance Coin (BNB) yüzde 7,1, 5,3 ve yüzde 6,8 düşüşle daha da düştü.

Etiketler