Çin, kripto para birimlerine zarar vermeye devam ediyor!

Çin devlet dairesi Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından yapılan bildiriye göre ortadan kaldırılması gereken endüstriler arasına kripto para madenciliğini resmen ekledi.

Çin, kripto para birimlerine zarar vermeye devam ediyor!

Bitcoin Neden Düşüyor?

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine karşı aldığı tavırla kripto para birimlerine adeta savaş açmış durumda olan Çin, geçtiğimiz Eylül ayında kripto para madenciliğini neredeyse tamamen yasaklamıştı. 

Kripto para madencilik sektörü resmen taşındı ve Çin'den çok uzaklara doğru yolculuğa çıktı. Daha sonrasında kripto para madenciliğini tamamen yasaklayan Çin, kripto para birimlerinde ciddi düşüş yaşanmasına neden olmaya devam ediyor.

Çin, şimdide devlet dairesi Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu vasıtasıyla yeni yayınladığı rapor ile ortadan kaldırılması gereken endüstriler arasına kripto para madenciliğini resmen eklediğini duyurdu. 

Ortadan Kaldırılması Gereken Endüstriler 

Ortadan kaldırılması gereken endüstriler arasına eklediği duyurulan bu kararın açıklanması ile birlikte tüm kripto para borsaları ciddi bir düşüş yaşadı. Ana kripto para Bitcoin yüzde 8'den fazla değer kaybederek 40.000 dolar seviyesine kadar geriledi. 

Çin, kripto para madenciliğinde en çok tercih edilen ülke olmasındaki ana sebep Çin'de elektrik tüketimi fiyatları dünyadaki en ucuz ülkelerden birisi. Bu yasaklamalardan önce kripto para madencilerinin yüzde 80'ı Çin'de bulunuyordu. Çin kripto paralara bu kadar yasak koymasına rağmen dijital Yuan hazırlıklarını hızlandırdığı da biliniyor. Elde kalan en büyük savaş nedeni ise çevrecilik anlayışındaki katı tavır.

Alış 66662.72
Satış 66662.73
Değişim 0%
Son Değer 66662.73
En yüksek 67130
En düşük 65765.81
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler