Çin, Bitcoin madenciliğine karşı kampanyasını sürdürüyor

Çin, dijital madencilere karşı agresif yasaklara güvenmeye devam ediyor. Şimdi bir sonraki eyalet olan Anhui, madenciliği yasadışı ilan etti.

Çin, Bitcoin madenciliğine karşı kampanyasını sürdürüyor

Çin'deki madenciler bu günlerde zor durumdalar. Orta Krallıktaki çeşitli eyalet hükümetleri aylardır dijital madencilere karşı sert önlemler alıyor. Şimdi bir sonraki bölge Anhui. Reuters haber ajansı tarafından bildirildiği üzere, eyaletteki yetkililer önümüzdeki üç yıl içinde Anhui'de artan elektrik tüketimini azaltacaklarını duyurdular. Her şeyden önce, herhangi bir madencilik faaliyetini yasaklamak istiyorlar. Ayrıca, gelecekteki güç yoğun projeler dikkatle incelenecektir. Ayrıca veri merkezlerinin inşası ve elektrik fiyatlarında reform için yeni uygulamalar planlanmaktadır.

Yerel basına göre, yasaktan önce güç kaynağı darboğazları geldi. Anhui'nin hash oranında büyük bir payı olmadığı için, bunların madenciliğe ne ölçüde atfedilebilir olduğu sorgulanabilir. Ancak basında çıkan haberlere göre, enerjinin büyük bir kısmı kömürden elde ediliyor. Bu açıdan, Pekin'in sadece iklime zarar veren madencileri düzenlemek istedikleri anlatısına uyuyor. Çin, daha önce İç Moğolistan ve Sincan gibi yüksek oranda fosil yakıt bulunan bölgelerde madencilik yasakları getirmişti.

Çin madenciliği tamamen yasaklıyor mu?

Sichuan ve Yunnan'daki yasak, Çin'in kendi ilkelerini çabucak unuttuğunu gösteriyor. Hidrojen oranının yüksek olması nedeniyle, her iki madencilik bölgesi de hükümetin düzenleyici müdahalesine karşı güvende olduklarına inanıyordu. Ancak, eyalet yetkilileri Haziran ortasında Sichuan'da 26 maden çiftliğinin kapatılmasını emrettiğinde ve Yunnan'da da kapatıldığını duyurduklarında bu durum aniden değişti.

 Bu arada, BIT Madencilik'teki siren sesi çoktan çaldı. Bir aydan biraz daha uzun bir süre önce, en büyük maden havuzlarından biri ABD'nin Teksas eyaletine taşındı. Her şeyden önce, ucuz nükleer gücün harekete geçmesi muhtemeldir. Yeni bir tesise yaklaşık 25 milyon ABD doları yatırım yapıldı. Aynı zamanda Kazakistan'a 2.600 ASIC (kripto para madenciliği için ideal olan özel grafik kartları) ihraç edildi. Bu nedenle şirket gelecekte birkaç ata güvenmeyi tercih edecektir. Bu stratejinin diğer madencilik şirketleri tarafından da benimsenip benimsenmeyeceğini zaman gösterecek.

Etiketler