Çilek bacak nedir? Nasıl geçer?

Pek çok kişi tarafından yaşanan problemlerden olan çilek bacak nedir? Çilek bacak nasıl geçer? İşte, detaylar...

Çilek bacak nedir? Nasıl geçer?

 Çilek bacak problemi birçok kişinin yaşadığı ve pürüzsüz bacaklara bir tık gölge düşüren bir cilt problemidir. Tıraş, ağda, epilatör kullanımının ardından tahriş olan ciltte bir takım kırmızı veya siyah noktalar meydana gelebilir. Bu sorun genellikle kıl kökleri kalın olan insanlarda yaygın olarak görülmektedir. Burada esas olan konu tüylerinizi hangi araçla aldığınız değildir. Burada önemli olan konu türlerinizi doğru bir şekilde alıp almadığınızdır.

İşte sizler için çilek bacaklardan kurtulmanın yollarını derledik.

Çilek Bacak Nasıl Geçer?

1.      Öncelikle tüylerinizi doğru bir şekilde aldığınızdan emin olun.

Bacaklarınızın önündeki tüyler aşağı doğru uzarken arka kısmındaki tüyler tam tersi yönüne uzayabilmektedir. Öncelikle tüylerinizin hangi yöne uzadığını dikkatli bir şekilde analiz edin. Analizinizin ardından tüylerinizi çıkış yönünün tersine doğru alın.

Çilek bacak nedir nasıl geçer

2.      Peeling yapmayı ihmal etmeyin.

En etkili yöntemlerden birisi de peeling’dir. Bu, ölü derileri vücudunuzdan uzaklaştırmakta çok yardımcı olacaktır. Aynı zamanda derinize batan kılları gün yüzüne çıkartarak batık problemlerinden de arındıracaktır. Kahve ve karbonat ya da şeker ve vazelin ile evde doğal peelingler hazırlamanız mümkündür.

3.      At kılı fırçası kullanın.

Her sabah kuru bacaklarınıza yine kuru at kılı fırçasıyla masaj yapmak hem kan dolaşımınızı arttıracak hem de batık, çilek bacak görüntüsünden kurtaracaktır. Çatlaklarınızın bulunduğu bölgelere de at kılı fırçasıyla masaj yapmak cildinizi onaracaktır.

4.      Nemlendirmeyi unutmayın.

Hangi epilasyon yöntemini kullanıyor olursanız olun; cildinizin neme ihtiyacı vardır. Çünkü her epilasyon yöntemi ciltte bir takım bozulmalara, kızarmalara ya da tahrişlere yol açabiliyor. Epilasyon sonrasında cildi sakinleştirmek çilek bacak görüntüsünün önüne geçecektir.