Çiftçilere elektrik müjdesi!

Tarım sektörü her geçen gün kan kaybetmeye devam ederken devlet tarafından çiftçileri sevindirecek haberlerin de ardı arkası kesilmiyor. Bugün gelen elektrik müjdesi hemen herkesi sevindirmeye yetti.

Çiftçilere elektrik müjdesi!

Çiftçinin yükünün ağırlaşmasına neden olan elektrik bedeli tarım alanında da gerileme yaşanmasına sebebiyet veriyor. Çiftçilere elektrik müjdesi Bakan tarafından verildi. Verilen müjdeyle beraber tarımsal elektrik bedelinin tamamı 10 Milyon TL’ye kadar sıfır faizli kredi kapsamına dahil edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yapılan açıklamada tarımsal sulama birlikleri ve tarımsal üreticiler tarafından kullanılan tarımsal elektrik bedelinin tamamının 10 Milyon TL’ye kadar olan kısmı Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılabilecek şekilde sıfır faizli kredi kapsamına alınarak çiftçiye müjde verildi.

Hazine ve Maliye Bakanından açıklama: Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun

Çiftçiye elektrik desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuyla ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak önemli bir desteğin devreye girdiğini açıklayan Nebati:

"Enerji girdi fiyatlarının üreticimiz üzerindeki yükünün bilincindeyiz. Çiftçimizin maliyeti, tarladaki enflasyona, tarladaki enflasyon ise sofraya yansıyor. Tarladan tüketiciye uzanan bu süreçte önemli bir destek devreye giriyor. Tarımsal sulama birliklerimiz ve tarımsal üreticilerimizin kullandıkları tarımsal elektrik bedelinin tamamı, 10 milyon TL'ye kadar, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile kullandırılabilecek şekilde, sıfır faizli kredi kapsamına alındı. Çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.