Christie'nin müzayedesinde sosyal jetonlar kullanılıyor

Osinachi, Christies'te açık artırma için sosyal jetonlar çıkaran ilk sanatçıdır. Bunlar, NFT ve Socialstack platformundaki diğer ürünler için kullanılabilir.

Christie'nin müzayedesinde sosyal jetonlar kullanılıyor

Nijeryalı sanatçı Osinachi, bir Christies etkinliği sırasında sosyal jetonları kullanıyor . “Suyun Farklı Tonları” adlı sanat eserinin toplam beş NTF'si 19 Ekim'e kadar Londra müzayede evinde hala mevcut. Ancak bir sanat müzayedesinde yalnızca sosyal belirteçlerin kullanılması bir ilk değil. Aynı zamanda Christies Europe tarihinde ilk kez bir Afrikalı sanatçının eserlerini orada sergiliyor.

Dijital sanatınızı sosyal medyada tanıtarak sanatçının $ OSINA'nın kendi sosyal jetonunu kazanmak şu anda mümkün. Bunun arkasında Socialstack, darb ve sosyal jeton veren sağlar Ethereum ve CELO bir DAPP. Osinachi, Socialstack'in Yaratıcı Baş Sorumlusu  şimdi bu işlevi kullanıcıları platformla tanıştırmak için kullanıyor.

Sosyal simgeleştirme

Sosyal belirteçlerin genellikle hız kazandığı bir sır değil. Kural olarak, bunlar geleneksel şirketler tarafından verilmez, ancak tek bir kişiye, bir amaca veya daha büyük bir topluluğa bağlanabilir. 

Sosyal belirteçlerin kalbi, değer paylaşımının demokratikleşmesinde yatar. Buna göre, bu tür tokenlar, hem üreticilerin hem de kullanıcıların elde edilen karlarda eşit paya sahip olmasını sağlamayı amaçlar. Osinachi örneğinde bu, gerçek değerin yalnızca sanat eserinin kendisi tarafından değil, aynı zamanda sanatın sosyal medyada tanıtılmasına yardımcı olan kullanıcılar tarafından da üretildiği anlamına geliyor.

Ancak sosyal belirteçlerin diğer kullanım durumları da düşünülebilir. Bir örnek sosyal ortam BitClout olacaktır. Platform, sosyal belirteçleri kullanarak özel kişilerin ve ünlülerin Twitter hesaplarını tokenize eder. Prensip olarak, kullanıcılar orada bireysel kişilerin itibarına yatırım yapabilir. Örneğin, bir etkileyici fırtınaya yakalanırsa, profilinin değeri BitClout'a düşer.

Etiketler
NFT