Chloe'nin meşhur fotoğrafı NFT olarak 74 bin dolara satıldı

İki yaşındayken verdiği bir pozla internet efsanesine dönüşen Chloe Clem’in o fotoğrafı NFT olarak açık artırmada satıldı.

Chloe'nin meşhur fotoğrafı NFT olarak 74 bin dolara satıldı

İki yaşındayken çekilmiş bir fotoğrafıyla internette fenomen olan Chloe Clem'in o fotoğrafı NFT olarak açık artırmada satışa çıkarıldı.

İnternette fenomen haline gelen kızın ailesi orijinal görüntüyü müzayedede binlerce dolara satmaya karar verdi. Ünlü 'meme' bu kez NFT olarak gündeme geldi.

2013 yılında Chloe Clem'in annesi iki kızının Disneyland sürprizine verdiği tepkiyi videoya çekip internete yüklemişti. Videoda kızlarından Lily ağlarken, Chloe ise o meşhur yandan pozunu vermişti. Chloe'nin tepkisi internette viral olurken video 20 milyondan fazla izlendi.

Fotoğraf o zamandan beri endişelerini ifade eden herkes için popüler bir ‘meme’ haline geldi.

Chloe'nin meşhur fotoğrafı NFT olarak 74 bin dolara satıldı - Resim : 1

Chloe’nin annesi BBC’ye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Tumblr'ı açtığım zaman her yerde Chloe'nin yüzü vardı. Çok tuhaf ve bunaltıcıydı. Ailem, arkadaşlarım devamlı aban bu 'meme'leri yolluyordu. Bugün bile göndermeye devam ediyorlar.''

Fotoğrafı NFT olarak açık artırmaya çıkarma kararı alan aile, bunun iyi bir fırsat olduğunu düşünüyor. Açık artırmada teklifler, 5 Ethereum'dan başladı. Meme, 3F Music'e 25 ETH karşılığında satıldı. Bu miktar da 74 bin dolara tekabül ediyor.

Anne Katie, NFT pazarını öğrendikten sonra bu 'meme'i satmanın, üzerinde çok da durulması gerekmeyen bir şey olduğunu aktararak, satıştan elde edilen bütün parayı kızlarının eğitimi için kullanmak istediğini belirtti.

''Bu harika bir fırsat. Hatta Chloe bile 'bunun çok havalı' olduğunu düşünüyor. Elde edilen gelirle Chloe, bir at satın almak ve bir Walt Disney dünyası kurmak istiyor ama ben onu yalnızca üniversiteye gönderebilmek istiyorum.''

Etiketler
NFT