Cepler yanmaya devam ediyor! İkinci el araç fiyatları…

Son zamanlarda gelen kararlar doğrultusunda ikinci el araç fiyatları araştırılmaya başlandı. Peki, ikinci el araç fiyatları düşecek mi?

Cepler yanmaya devam ediyor! İkinci el araç fiyatları…

Bildiğiniz gibi alınan son karar kapsamında araç satışlarında 6 ay 6 bin kilometre sınırı gelmişti. Hal böyle olunca hemen herkes tarafından ikinci el araç fiyatları düşecek mi? araştırması yapılmaya başlandı. İkinci el araç fiyatlarıyla ilgili sektör içinde bazı değerlendirmeler gündeme geldi. Peki, ikinci el araç fiyatları ucuzlayacak mı?

İkinci el araç piyasasında en çok merak edilen konu fiyatlar olmaktadır. Özellikle yeni araç almayı düşünen kişiler sıfır araçlara güç yetmediği için ikinci el araçlara yönelmektedir. İkinci el otomobil piyasası fiyatlarıyla ilgili değerlendirmeler 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür tarafından değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirmeler kapsamında ikinci el araçların ucuzlama ihtimaliyle ilgili değerlendirmeler yapıldı.

İkinci el araç fiyatları düşecek mi?

İkinci el araç fiyatları hakkında araştırma yapan kişiler arama motorları üzerinden ikinci el araç fiyatları düşecek mi? diye araştırma yapmaya başladı. Konuyla ilgili 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür tarafından değerlendirme yaptı. Yapılan değerlendirme kapsamında Orhan Ülgür:

“Geçtiğimiz Mayıs ayından sonra Haziran ve Temmuz aylarında ikinci el otomobil piyasasında bir fiyat artışı trendi olduğunu gördük. Bunun çeşitli nedenleri vardı. Sıfır araçların bulunmaması, döviz kurlarındaki yükselişler ikinci el araçların fiyatlarını arttırdı. Ancak bayram öncesinde bu fiyat artışları durdu diyebiliriz. Hatta sonraki süreçte ikinci el otomobillerde ortalama yüzde 12 civarında bir fiyat düşüşü oldu.” dedi.

İkinci el araç fiyatları

Döviz fiyatları yükselirse araçlar artar!

İkinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatlarına bağlı olduğunu söyleyen Orhan Ülgür, döviz fiyatlarının araç fiyatlarını etkilediğine değinerek ona yönelik açıklama yaptı. Orhan Ülgür tarafından:

“İkinci el otomobillerin fiyatları belirlenirken piyasa ilk olarak sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarına bakıyor. Sonra da bu sıfır araçların bulunurluğu dikkate alınıyor. Döviz kurları yükselişe geçerse bu sıfır kilometre araçların fiyatlarını yükseltebilir. Bu da ikinci el otomobil fiyatlarına zam olarak geri döner. Şu anda fiyatlar artacak diyemeyiz ama piyasa şartlarında zam beklentisi çok da uzak ihtimal değil gibi görünüyor.” dedi.