CEL, LUNA, VGX, 3AC’den sonra hangi bitcoin platformu iflas etti?

Yaklaşık 3 ay önce Terra (LUNA) ekosistemi, algoritmik stablecoin'leri UST'nin sabitinden ayrılması dahilinde çöktü. Beraberinde ise riskten korunma fonu olan, Three Arrows Capital (3AC)'in iflas haberi bildirilmişti.

CEL, LUNA, VGX, 3AC’den sonra hangi bitcoin platformu iflas etti?

Duyulan iflas haberlerinin ardından kripto kredi platformu Celsius (CEL) ve Voyager Finance (VGX) de çöküş yaşadı. Şimdilerde ise Alman kripto bankasının iflas bayrağı çektiği duyruldu.

LUNA, CEL ve 3AC'nin ardından Alman kripto bankası iflas etti

500.000 müşterisi bulunan Alman kripto bankası olan Nuri iflas bayrağını çekti. Platform ise bu çöküşün sebeplerinden birini büyük kripto satışı olarak gösterdi. Üstelik Celsius'un iflas sebebini ve diğer kripto fonlarının bir diğer etkeni olarak gösterdi. Krşpto bankası ise hareketin tüm müşterileri için 'ileriye yönelik en güvenli yol' olarak sağlayacağını söyledi. Fakat iflasın hizmetlerin, müşteri fonlarını, yatırımlarını veya müşteri yatırımlarını platformdan çekme yeteneklerine etki etmeyeceğini vurguladı.

Bazı müşteriler Nuri'nin mobil uygulaması aracılığı ile varlıklarını geri çekmekte zor anla yaşadıklarını dile getirdiler. Fakat Nuri bunun sosyal medyada yüksek trafik sebebi ile oluştuğunu belirtti ve devamında fonların tekrardan güvende olduklarını ifade etti. Bilhssa Solarisbank AG ortaklığı sebebiyle şirketin kendi müşterisinin kripto ve fiyat fonlarını tutmuyor. Solaris Group web sitesine bakıldığında Nuri, banka ve kripto birlikteliği Solaris Digital Assest ile bankacılık ve kripto saklama liansı ve dış kaynak kullanımı adına ortaklık kurulmuştur.

Solarisbank ortaklığı ile fonlar güvende

Bu, Nuri'nin Solaris'in bankacılık ve kripto varlık alt yapısını kullanmaya devam ederek operasyonlarını ve hizmetlerini ölçeklendirmesini sağladı. Solaris'in herhangi likidite problemi olmaması sebebi ile Nuri aynı problemlerle karşı karşıya kalan diğer firmaların tersine şirket tekrardan yapılandırma aşamasındayken hizmetlerini devam ettirmektedir. Platform şu ifadeleri kullandı:

'Sizin için en önemli bilgiyi tekrar edelim: Solarisbank AG ile ortaklığımız sayesinde Nuri hesaplarınızdaki tüm fonlar güvende. Geçici iflas işlemleri platformumuzdaki mevduatlarınızı kripto para ile fonlarınızı ve Nuri pot yatırımlarınızı etkilemez. Erişiminiz garanti edilmiştir ve tüm fonları istediğiniz zaman ücretsiz olarak yatırıp çekebileceksiniz. Şu an için hiçbir şey değişmeyecek ve Nuri'nin uygulaması ürünü ve hizmetleri çalışmaya devam edecek.'

Diğer büyük kripto fonlarındaki olumsuz gelişme kripto piyasasına yol açtı

Nuri küresel salgın Rusya-Ukrayna savaşı gibi 'mühim makroekonomik ters rüzgarlar ve kamu ve özel sermaye piyasaların soğuması' sebebiyle 2022 de iş likiditesinde 'kalıcı bir baskı' ile yüz yüze olduğunu belirtti. Nuri ' Ayrıca bu yılın başlarında kripto para piyasalarındaki büyük kripto para satışlarından' söz etti. Luna/Terra protokolünün çatlaması, Celsius'un iflası gibi sebepleri dile getirdi. Öteki büyük kripto fonlarındaki birçok olumsuz ilerlemenin kripto piyasasına sebep olduğunu söyledi.

Berlin merkezli eski ismi Bitwala olan Nuri, 2015 yılında kurulmuştur. Kripto tasarruf hesapları ' Nuri Pots' adlı portföy yatırım sepetleri sunmaktadır. Üstelik yüzde 1 işlem ücreti aldığı kripto ticaret hizmetleri ile söz konusu olmaktadır. Şirket ise'' Geçici iflas işlemlerinin, şirket mevcut durumunda uygulanabilir bir uzun vadeli yeniden yapılandırma konsepti geliştirmek için en iyi temeli sunduğundan eminiz' diyerek sözlerini tamamladı. Nuri 2022 ayı piyasasında likidite problemi yaşayan birçok kripto firmasına dahil olmaktadır.

Etiketler