Cardano'da (ADA) 200 yeni akıllı kontrat yapıldı

13 Eylül'de Alonzo güncellemesini gerçekleştiren Cardano'nun blockchain ağında 200'den fazla akıllı kontrat listelendi.

Cardano'da (ADA) 200 yeni akıllı kontrat yapıldı

  13 Eylül'de Alonzo güncellemesini gerçekleştiren Cardano'nun blockchain ağında 200'den fazla akıllı kontrat listelendi.

  Fakat bu akıllı kontratlar için bir zaman ayarı mevzut ve piyasada zamanı gelene kadar geliştiriciler tarafından kullanılamayacak.

  Vercel Aplikasyonu şu anda kullanıma hazır akıllı contratların sayısını 2.200'den fazla bulunduruyor.

  Akıllı kontratlar, 2017'de başlatılan Cardano için uzun zamandır beklenen bir özellikti ve Alonzo hard fork'uyla sonunda aktif hale geldi.

  Cardano ve IOHK'nin kurucusu Charles Hoskinson, 17 Eylül'de yaptığı açıklamada Cardano'nun akıllı kontratlara olan desteğiyle DeFi alanının artık herkese erişilebilir olduğunu beyan etti. 

  Hoskinson, DeFi'ın "ikinci dalgasının" kazananlarının likidite, birlikte işlerlik, zincirler arası aktarım yapabilme ve maliyeti öngörebilme kabiliyetine sahip olacağını açıkladı. "Yönetime, belgelemeye, sigortaya ve bunlar konusunda düzenlemelere ihtiyacımız var. Aynı zamanda merkeziyetsizleştirilme gerekiyor" diye belirten Hoskinson, şöyle ekledi:

  "Cardano'yu ikinci dalga için inşa ettik."

Cardano fiyatı, temmuz ortasından beri yüzde 170 değer kazandı. Kripto para, bu ayın başında görülen rekor seviye 3,09 dolardan yüzde 20 değer kaybederek, 2,42 dolar seviyesinde şlem görmeye devam ediyor.

Piyasanın önde gelen projelerinin birçoğu projelerinde artık akıllı sözleşme sistemine geçmeye çalışıyor.

Birikimcilere ADA'larını geri dağıtan ödül tokeni GREED, faiz oranı eğrileri için açık kaynak ve saklama hizmeti sunmayan likidite sözleşmesi Liqwid, herkesin yapay zeka oluşturmasına, paylaşmasına ve bundan gelir elde etmesine olanak sağlamakta olan platform SingularityNET ve Cardano'daki ilk DEX Cardax, bu projelere örnek verilebilir.

  

  

  

ADAUSD:BNN Cardano Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.2668
En yüksek 0.2723
En düşük 0.265
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler